foto/ besplatno klizalište za najmlađe

Otvorena 'Ledena čarolija' na Vilsonovom šetalištu, načelnik Nedžad Koldžo ponosno presjekao vrpcu

Zabava28.12.18, 21:30h

Otvorena 'Ledena čarolija' na Vilsonovom šetalištu, načelnik Nedžad Koldžo ponosno presjekao vrpcu
U okviru manifestacije, osim besplatnog klizališta i škole klizanja, bit će održane i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo večeras je svečano otvorio tradicionalnu manifestaciju "Ledena čarolija" na Vilsonovom šetalištu, na otvorenoj sceni između Historijskog i Zemaljskog muzeja. 


Koldžo je istakao da je ovo treća po redu manifestacija, te da se rukovodstvo Općine trudi da svake godine osiguraju finansijska sredstva i sve ostalo što je potrebno za njeno održavanje. 


- Činimo sve kako bismo napravili prostor dobrog raspoloženja za najmlađe i one nešto starije - rekao je Koldžo. 


Dodao je da su i općinski vijećnici značajnim dijelom zaslužni za održavanje manifestacije, te uime Općine svim prisutnima čestitao Novu godinu i poželio sve najbolje.  


PR maifestacije Džana Brkanić navela je da će u okviru manifestacije, osim besplatnog klizališta i škole klizanja, biti održane i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj. 


Navela je da će vikendom najmlađi sugrađani imati priliku da na radionicama, između ostalog, upoznaju muzičke instrumente, nauče plesati s profesionalnom balerinom, uživaju u književnosti, te umjetnosti, ali i da se upoznaju s radom brojnih institucija, udruženja i organizacija kao što su Gorska služba spašavanja, Eko policija, Dogs Trust i druge. 


Također, u nedjelju u 12.00 sati bit će organiziran i doček dječije Nove godine.

 

(Fena/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!