Novoimenovani ministar Damir Filipović potvrdio

Iako su bile najavljene kazne, građani Sarajeva ne moraju do Nove godine predati dokaz o vlasništvu stana!

Hronika27.12.18, 16:35h

Iako su bile najavljene kazne, građani Sarajeva ne moraju do Nove godine predati dokaz o vlasništvu stana!
Ministarstvo će putem upravnika i predstavnika etažnih vlasnika obavještenje dostaviti etažnim vlasnicima

 

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović je obavijestio sve građane u KS da neće biti kažnjeni ako do 31. decembra ne dostave dokaz o vlasništvu stana kako je to ranije bilo najavljeno.

 

"Nakon mnogih žalbi građana i poslaničkog pitanja zastupnika Zvonka Marića želim vas obavijestiti da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dostavilo obavještenje etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja, a vezano za raniju naredbu, koja naglašava da su samo etažni vlasnici, koji nisu u evidenciji upravnika, dužni na uvid upravniku ili predstavniku etažnih vlasnika dostaviti dokaz o vlasništvu, te da je to obaveza kod promjene vlasništva i ona je kontinuirana aktivnost bez roka, dakle bez obaveze da to učine do 31.12.2018. godine", kažu iz ministarstva.

 

Iz navedenog obavještenja je nesporno da ni jedan etažni vlasnik ne može biti kažnjen ukoliko svoju obavezu ne izvrši do 31.12.2018.godine.

 

Ministarstvo će putem upravnika i predstavnika etažnih vlasnika obavještenje dostaviti etažnim vlasnicima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!