Video / Zastrašujući snimci sa Trga Krajine lede krv u žilama

Pogledajte najpotresniji video s jučerašnjih protesta u Banjoj Luci: Policija se nagurava sa malim djetetom!

Hronika26.12.18, 08:39h

Pogledajte najpotresniji video s jučerašnjih protesta u Banjoj Luci: Policija se nagurava sa malim djetetom!
Članovi grupe "Pravda za Davida" su za danas u 18 sati najavili nove proteste u RS-u

 

Tim Draška Stanivukovića, predsjednika Gradskog odbora PDP-a u Banjoj Luci i zastupnika u NSRS, koji je jučer uhapšen u Banjoj Luci, tokom protesta podrške Davoru Dragičeviću, objavio je na njegovoj Facebook stranici najpotresniji video s jučerašnjih protesta. 

 

Stanivuković je, kao i Davor Dragičević, preko noći zadržan u pritvoru. 

 

Članovi grupe "Pravda za Davida" za danas u 18 sati najavili su nove proteste u Banjoj Luci. Također, za danas su najavljeni protesti podrške i u Tuzli u 19 sati, Sarajevu u 18 te Beogradu u 12 sati. 

 

Prema informacijama iz PDP-a, Stanivuković je prilikom hapšenja zadobio povrede vrata i ruke.

 

Podsjećamo, pripadnici MUP-a RS jučer su dvaput priveli Stanivukovića, a, kako je napisao Slobodan Vasković, prilikom drugog hapšenja policajci su pretukli Stanivukovića i on je, u pratnji policije, primljen na KC u Banjoj Luci.

 

On je nakon ukazane pomoći ponovo vraćen u pritvor.

 

Podsjećamo, nakon što je jučer uhapšen Dragičević, otac brutalno ubijenog mladića Davida Dragičevića, u Banjoj Luci je tokom cijelog dana bilo vanredno stanje, praćeno brojnim incidentima i privođenjima. Osim Davora, uhapšeni su i nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", kao i Davidova majka Suzana Radanović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još