Žele Rusiju i Kinu

Dačić: SAD ne traže da uđu u dijalog, ali ako dođe do promjene formata...

Front24.12.18, 16:13h

Dačić: SAD ne traže da uđu u dijalog, ali ako dođe do promjene formata...
On je dodao da, ako dođe do promjene formata, onda će Srbija tražiti da u tome učestvuje i Rusija, čiji su predstavnici još ranije rekli da hoće

 

Šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da SAD nisu tražile da uđu u dijalog Beograda i Prištine i da za sada nema zvaničnih inicijativa o promjeni formata dijaloga. 

 

“Tu ne mislim na svakodnevne izjave o proširenju formata koje dolaze od prištinske strane. To je izraz nezadovoljstva koje oni imaju prema Federiki Mogerini. Sa druge strane, ni SAD ne traže da uđu u dijalog. Promjena formata u ovom trenutku nije tema o kojoj se raspravlja”, rekao je Dačić novinarima. 

 

On je dodao da, ako dođe do promjene formata, onda će Srbija tražiti da u tome učestvuje i Rusija, čiji su predstavnici još ranije rekli da hoće, prenosi Tanjug. 

 

“Nismo valjda ludi da se proširi format sa onim zemljama koje su priznale Kosovo, a da Rusija i Kina ostanu po strani”, rekao je Dačić.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!