pod sloganom 'jedan od pet miliona'

Beograd 'na nogama': Na ulice izašlo 40.000 demonstranata, građani izviždali Vučića, evo šta traže

Hronika23.12.18, 12:03h

Beograd 'na nogama': Na ulice izašlo 40.000 demonstranata, građani izviždali Vučića, evo šta traže
S razglasa su emitirani dijelovi informativnog programa RTS i izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje su prosvjednici ispratili burnim negodovanjem

 

Treća po redu prosvjedna šetnja beogradskim ulicama, pod sloganom "Jedan od pet miliona", održana je u subotu navečer, a po riječima organizatora okupilo se između 30.000 i 40.000 građana. 

 

Organizatori prosvjeda zatražili su od vlasti da otkrije nalogodavce ubojstva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nalogodavce napada na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića, kao i da objavi tko je pokušao ubiti novinara Milana Jovanovića, javio je N1. 

 

Građani su nosili zviždaljke i transparente s natpisima "Počelo je", "1 od 5 milijuna", "Dok svi nisu slobodni, nitko nije". Neki od njih su nosili žute prsluke s natpisima "1 od 5 milijuna", kao i bedževe s istim tekstom i "Stop krvavim košuljama". 

 

S razglasa su emitirani dijelovi informativnog programa RTS i izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje su prosvjednici ispratili burnim negodovanjem. 

 

Za razliku od prethodna dva prosvjeda, kada su se oporbeni političari nalazili na čelu kolone, oni u subotu nisu bili u prvom redu, već su kolonu predvodili obični građani. 

 

Prethodne dvije subote bez incidenata održane su prosvjedne šetnje "Stop krvavim košuljama", kao odgovor na napad na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, a parola "Jedan od pet milijuna" uslijedila je nakon što je, komentirajući prvu prosvjednu šetnju, Vučić rekao da neće ispuniti nijedan zahtjev oporbe makar na ulice izašlo pet milijuna ljudi i koliko god dugo prosvjedi trajali. 

 

Sljedeći prosvjed organizatori su najavili za subotu, 29. prosinca.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još