uputio telegrame saučešća

Izetbegović: BiH je u lordu Ashdownu uvijek imala iskrenog prijatelja, posebno ćemo pamtiti njegov angažman...

Front23.12.18, 11:28h

Izetbegović: BiH je u lordu Ashdownu uvijek imala iskrenog prijatelja, posebno ćemo pamtiti njegov angažman...
- Lordu Ashdownu smo zahvalni i za nesebičnu posvećenost Bosni i Hercegovini i nakon okončanja mandata u našoj zemlji- kazao je Izetbegović

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je u povodu smrti lorda Paddyja Ashdowna uputio telegram saučešća porodici Ashdown i Vince Cableu, predsjedniku Liberalnih demokrata. 



- Bosna i Hercegovina je od proglašenja nezavisnosti i međunarodnog priznanja u lordu Ashdownu uvijek imala iskrenog prijatelja - kazao je Izetbegović. 



Naglasio je da će posebno pamtiti njegov angažman na čelu Ureda visokog predstavnika, kada je svojom odlučnošću, energijom i političkim iskustvom presudno uticao na provođenje važnih reformi u BiH te da je u vrijeme mandata lorda Ashdowna ojačan kapacitet institucija Bosne i Hercegovine i trasiran njen put prema euroatlanskim integracijama. 



- Lordu Ashdownu smo zahvalni i za nesebičnu posvećenost Bosni i Hercegovini i nakon okončanja mandata u našoj zemlji. Svjedočili smo da je i posljednje dane svog života posvetio stanju u Bosni i Hercegovini, snažno zastupajući njene interese - navodi se u telegramu Izetbegovića, saopćeno je iz SDA. 



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još