svečani jubilej ustanove

40 godina rada Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a: Izetbegović- Razgovor je temelj pristupa liječenju

Hronika22.12.18, 21:04h

40 godina rada Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a: Izetbegović- Razgovor je temelj pristupa liječenju
Time se, rekla je Izetbegović, osigurava optimalan ishod i omogućava lakše provođenje same operacije i postoperativne njege

 

Klinika za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu večeras je svečano obilježila 40. godišnjicu Klinike i 70 godina ortopedije i traumatologije u Bosni i Hercegovini. 

 

- Sadašnji posteljni kapacitet Klinike je 180 kreveta. Klinika za ortopediju i traumatologiju je ustanova posvećena liječenju povreda i bolesti lokomotornog aparata svih patologija i uzrasta. Naš stručni tim hirurga, medicinskih sestara u saradnji s pomoćnim osobljem, koristi najnovije operativne tehnike u liječenju pacijenata te osigurava brz i učinkovit postoperativni oporavak – izjavio je novinarima šef Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Đemil Omerović

 

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof.dr. Sebija Izetbegović izjavila je da temelj pristupa liječenju je razgovor prije operacije i upoznavanje pacijenta sa svim fazama i aspektima procedure koja će se obaviti. 

 

Time se, rekla je Izetbegović, osigurava optimalan ishod i omogućava lakše provođenje same operacije i postoperativne njege.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još