Zbog pritisaka na grupu 'Zabranjeno pušenje'

Iz DF-a žestoka reakcija: Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti u odorama nacionalista... Ne sviđa im se stav Davora Sučića...

Front22.12.18, 09:53h

Iz DF-a žestoka reakcija: Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti u odorama nacionalista... Ne sviđa im se stav Davora Sučića...
Mi u DF-u smatramo da su ovakvi pritisci na slobodne umjetnike sa stanovišta uljuđenih i demokratskih postulata, nedopustivi. Povijest nas uči tome da su nacisti i staljinisti u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane

 


"KO DF HNK najoštrije osuđuje staljinističko - komunističke metode pritisaka na grupu "Zabranjeno pušenje" od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno metode koje rezultiraju zabranom novogodišnjeg koncerta ove grupe u Gradu Mostaru", navodi se u saopštenju Demokratske fronte povodom najnovijeg skandala oko najavljene zabrane novogodišnjeg koncerta ovog benda jer je njegov frontmen Davor Sučić javno izjavio da bi "glasao za Željka Komšića".

 

U saopštenju DF-a dalje se navodi:


"Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti preobučeni u odore nacionalista, zaneseni idejom rehabilitacije verbalnog delikta te idejom zabrane iznošenja slobodnog mišljenja i prava na politički stav, nastoje građanima Mostara uskratiti i novogodišnju zabavu, i to samo zbog toga što se ne slažu sa političkim stavom kojeg je nedavno izrazio Davor Šučić, frontmen grupe "Zabranjeno pušenje".


Mi u DF-u smatramo da su ovakvi pritisci na slobodne umjetnike sa stanovišta uljuđenih i demokratskih postulata, nedopustivi. Povijest nas uči tome da su nacisti i staljinisti u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane.


Ukoliko, grupi "Zabranjeno pušenje" bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije da odnese pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, biti će to poraz cjelokupnog društva, ali u uvod u eliminaciju političkih neistomišljenika koja se od strane anticivilizacijskih i neevropskih politika i njihovih megafona, već uveliko najavljuje", zaključuje se u saopštenju KO DF-a HNK.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još