foto/ promovirao novu knjigu u njemačkoj

'Ljepotica kakvu efendija zaslužuje': Muhamed Velić rijetko u javnosti sa prelijepom suprugom Medinom...

Lifestyle20.12.18, 13:55h

'Ljepotica kakvu efendija zaslužuje': Muhamed Velić rijetko u javnosti sa prelijepom suprugom Medinom...
Ovom prigodom ef. Velić priložio je i nekoliko fotografija s ovog druženja, a na njima je vidljivo i da je na ovo putovanje poveo i svoju odnedavno suprugu, lijepu Kiseljačanku Medinu Babić

 

 

Poznati autor, publicista i analitičar vjersko-kulturne i društveno-političke zbilje efendija Muhamed Velić vrlo je aktivan u društvenom i vjerskom životu muslimana u BIH, ali i van granica naše države. 

 

Tako je prije nekoliko dana u Njemačkoj kao gost- predavač u nekoliko gradova promovirao svoju knjigu “Rješavanje sukoba u Kur’anu” te, kako je naveo u svojoj objavi na Facebooku,  govorio o velikoj kur’anskoj temi - islahu, u bh. džematima u minhenskom Medžlisu.

 

Ef. Velić je ovom prilikom izrazio i radost što se družio s Bosancima i Hercegovcima u džematima “Fedžr” u Minhenu, velikom Islamskom centru u Nürnbergu i džematu “Hidaje” u Minhenu i džematu “Šejhu-l-ekber” u Rosenheimu.

 

velic-promocija

 

Po završetku svoje objave na društvenoj mreži, napisao je i:" Uzvišeni Allah neka ih poživi i čuva Svojom zaštitom i milošću, a posebno da nagradi mog rođu Hamid ef. Pintola, Izet ef. Bibića, Nusret ef. Hodžića, Abdulvehab ef. Vehabovića, Damir ef. Babajića, predsjednika džemata Hidaje Fahrudina, Rešad ef. Jugu i predsjednika džemata Envera Zukića Zuku - mog ahbaba, koji su sve ovo i organizirali i pripremili."

 

velic-promocija-2

 

Ovom prigodom ef. Velić priložio je i nekoliko fotografija s ovog druženja, a na njima je vidljivo i da je na ovo putovanje poveo i suprugu s kojom se vjenčao ljetos, lijepu Kiseljačanku Medinu Babić.

 

medina-babic-ef-velic

 

S putovanja u Njemačkoj, očito je da je lijepa Medina apsolutna podrška ef. Veliću baš u svakoj prigodi. 

 

Ef. Velić inače rijetko na društvenoj mreži objavljuje detalje iz privatnog života, a otkako je uplovio u bračne vode, rijetke su fotografije na kojima smo ih mogli vidjeti zajedno.

 

Ispod tih rijetkih koje je postavio na profil, pratioci ovog analitičara zasuli su ga hvalom i pozitivnim komentarima, punim komplimenata, a jedan tako navodi da je ovo "baš ljepotica kakvu efendija i zaslužuje".

 

velic-medina

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još