SDS reaguje na opoziv ambasadora

Dodik je dobro dočekan u Sarajevu, sa Džaferovićem je sklopio pakt o obračunu sa Srbima koji nemaju crvenu knjižicu

Front20.12.18, 12:45h

Dodik je dobro dočekan u Sarajevu, sa Džaferovićem je sklopio pakt o obračunu sa Srbima koji nemaju crvenu knjižicu
Milorad Dodik je ovim činom nastavio realizaciju svojih prijetnji iz predizborne kampanje kada je govorio da stručnost ne vrijedi ukoliko niste u pravoj političkoj partiji

 

Opozivom srpskih ambasadora, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nažalost, nastavio je politiku revanšizma i pokazao da će i naredne četiri godine mjerilo nečijeg rada biti SNSD-ova partijska knjižica a ne rad, stručnost i reference. 

 

Lakoća kojom su se novoizbarani članovi Predsjedništva BiH dogovorili o opozivu većinom srpskih ambasadora pokazuje da je Milorad Dodik dobro dočekan u Sarajevu i da je sa Šefikom Džaferovićem sklopio pakt o obračunu sa Srbima koji nemaju crvenu knjižicu. 

 

Jasno je da je Džaferović aplaudirao ovom Dodikovom štetnom i neracionalnom potezu, jer će narednih tri-četiri mjeseca ovim ambasadama upravljati uglavnom SDA kadrovi. U vrijeme ozbiljne regionalne krize, stvaranja vojske tzv. Kosovo, u svijetu se, na ozbiljnim adresama, narednih šest mjeseci neće čuti glas Republike Srpske, zahvaljujući Dodikovom potezu. 

 

Milorad Dodik je ovim činom nastavio realizaciju svojih prijetnji iz predizborne kampanje kada je govorio da stručnost ne vrijedi ukoliko niste u pravoj političkoj partiji. 

 

Prvi Dodikovi potezi na funkciji člana Predsjedništva BiH, razotkrili su njegovu predizbornu mantru o neophodnosti srpskog političkog jedinstva u Sarajevu i pokazali da je ona pretvorena u ugrožavanje nacionalnih interesa radi neshvatljivog unutarsrpskog političkog revanžizma.                                                                                                                                               

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!