Bit će spreman za utakmicu protiv Armenije

Odlično se oporavlja: Prosinečki se danas vraća u Zagreb

Sport19.12.18, 11:00h

Odlično se oporavlja: Prosinečki se danas vraća u Zagreb
Sredinom januara redovna kontrola na KCUS-u

 

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji od petka poslije izlaska iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu boravi u sarajevskom hotelu „Europa“, danas će se vratiti kući u Zagreb, saznaje „Dnevni avaz“. 

 

- Selektor se odlično oporavlja, svaki dan je bolje. Osjeća se dobro, ali, prema preporuci ljekara, i dalje je obavezno mirovanje - javlja izvor iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

 

Kako se saznaje, selektor Prosinečki više nema potrebe za ljekarskim nadzorom, oporavio se da bez problema podnese put do Zagreba, tako da će u Sarajevo ponovo doputovati u sredinom januara na redovnu kontrolu.

 

Podsjetimo, selektor je hospitaliziran na KCUS-u 22. novembra, dan kasnije je prvi put operiran zbog problema s divertikulumom tankog crijeva, a drugi put 1. decembra.

 

Naš državni tim narednu utakmicu igra 23. marta 2019. godine protiv Armenije, u okviru 1. kola kvalifikacija za Euro 2020, a do tada će selektor Prosinečki biti fit.

 

- Robi bi već u januaru mogao sjediti na klupi i voditi utakmicu - kaže naš izvor iz NSBiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: Avaz)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!