Dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije

Trump pisao Thaciju: Ugostiću vas i Vučića u Bijeloj kući da zajedno proslavimo istorijski sporazum

Front18.12.18, 19:26h

Trump pisao Thaciju: Ugostiću vas i Vučića u Bijeloj kući da zajedno proslavimo istorijski sporazum
- Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma, poručio je predsjednik SAD

 

Predsjednik SAD-a Donald Trump naveo je u pismu predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju da je Vašington spreman da Thaciju pruži pomoć u naporima da postigne dogovor koji bi uvažavao interese Kosova i Srbije, prenosi Blic.rs.

 

Trump je u pismu izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Thacijem na proslavi Dana primirja u Parizu, ističući da je Kosovo ključni partner Washingtona za očuvanje mira i stabilnosti u Evropi.

 

Predsjednik SAD-a pozdravio je Thacijeve napore za pomirenje sa Srbijom.

 

- Ukoliko se ne iskoristi ova jedinstvena prilika, to bi bio tragičan korak unazad, budući da se šansa za postizanje sveobuhvatnog mira vjerovatno neće ponoviti u skorije vrijeme, naveo je Trump u pismu, koje je Hašim Thaci objavio na svom Facebook nalogu.

 

- Pozivam Vas i ostale kosovske lidere da ugrabite ovu jedinstvenu priliku, da budete ujedinjeni tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržite od poteza koji bi otežali postizanje sporazuma, poručio je predsjednik SAD.

 

Trump u pismu podsjeća i da su SAD investirale mnogo u uspjeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da Vaša zemlja nastavlja da se razvija, dodao je.

 

- Spremni smo da Vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji uvažava interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je nadohvat ruke. Biće mi drago da ugostim Vas i predsjednika Aleksandra Vučića u Bijeloj kući da proslavimo ono što bi predstavljalo istorijski sporazum, naveo je Trump u pismu Thaciju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!