Nakon što je snimljen kako tetura u Beču

Iz Evropske komisije tvrde: Juncker je dobrog zdravlja

Front18.12.18, 15:26h

Iz Evropske komisije tvrde: Juncker je dobrog zdravlja
Fotografije ponekad lažu, kao što je to i sada slučaj - izjavila je zamjenica glavne glasnogovornice komisije Mina Andreeva novinarima

 

Evropska komisija u utorak je odbacila sugestije da je njen čelnik Jean-Claude Juncker lošeg zdravstvenog stanja nakon što su objavljene njegove fotografije na kojima izgleda kako tetura tokom prijema u Beču. 

 

- Fotografije ponekad lažu, kao što je to i sada slučaj - izjavila je zamjenica glavne glasnogovornice komisije Mina Andreeva novinarima, odgovarajući na pitanje o zdravstvenom stanju čelnika izvršnog tijela EU. 

 

- Predsjednik je potpuno zdrav i u punoj je snazi od sinoć - izjavila je ona o nastupu 64-godišnjeg političara na sastanku s afričkim čelnicima u austrijskoj prijestolnici. 

 

- Rekavši da je upravo razgovarala s njim, Andreeva je istaknula: "On je potpuno dobro". 

 

Dodala je da Juncker, kao što  i sam tvrdi, povremeno osjeća bol pri hodanju kao rezultat teških povreda u automobilskoj nesreći prije 30 godina, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!