haotično stanje na putevima

BiH zatrpana snijegom: Zbog snježnih nanosa i jakog vjetra na ovim cestama i dalje je kolaps...

Hronika18.12.18, 11:01h

BiH zatrpana snijegom: Zbog snježnih nanosa i jakog vjetra na ovim cestama i dalje je kolaps...
Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Livno - Bosansko Grahovo - Strmica, Prisika - Tomislavgrad -Šujica, Bosanski Petrovac - Drvar, Livno - Kupres i Glamoč - Mrkonjić Grad

 

U jugozapadnim krajevima BiH zbog snježnih nanosa saobraća se otežano. I dalje je zbog snježnih nanosa obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnim putevima M-15 Livno - Glamoč i M-6.1 Tomislavgrad - Posušje.

  

Na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t. 

 

Jak vjetar formira sniježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća otežano.

 

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Livno - Bosansko Grahovo - Strmica, Prisika - Tomislavgrad -Šujica, Bosanski Petrovac - Drvar, Livno - Kupres i Glamoč - Mrkonjić Grad. 

 

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim prijedjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila - Zenica. 

 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

 

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum - Šćepan Polje. 

 

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prijelaz Bosanski Novi - Dvor.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!