tu se ne možete loše provesti

Trista čuda za doček Nove godine u Beču: Raskoš, kultura, umjetnost, gastronomija, zabava...

Zabava17.12.18, 20:30h

Trista čuda za doček Nove godine u Beču: Raskoš, kultura, umjetnost, gastronomija, zabava...
Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine nudi i krstarenje Dunavom, Novogodišnji bal u Hofburgu i Novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima

 

Glavni grad Austrije je zasigurno jedan od najljepših gradova za doček Nove godine. Širom grada se slavi veoma raskošno. Proslava u starom gradu veoma je omiljena, a dobro raspoloženje je zagarantovano i na brojnim gala večerama, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, operi, klubovima i modernim barovima- piše Oslobodjenje


Za goste je i ove godine spreman bogat i raznovrsan dnevni i večernji program počev od izložbi, preko koncerata, opere i opereta, kao i muzičkih specijaliteta kao što su "Bodyguard" i "I am from Austria".

 

Bečki stari grad će se 31. decembra pretvoriti u veliki zabavni areal: od 14 sati do 2 sata iza ponoći gastronomi će servirati punč i najrazličitije kulinarske specijalitete, a na brojnim binama izvodit će se zabavni program, valcer, operete, rok i pop muzika, šlageri kao i DJ nastupi. Posebno je popularna tzv. "klasična milja" na Grabenu. Tu će u popodnevnim časovima biti organizovani kratki kursevi valcera, a prostor će biti dekorisan kao balska sala. U ponoć će na trgu ispred Gradske vijećnice i u Prateru stara godina biti ispraćena velikim vatrometom.

 

Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine nudi i krstarenje Dunavom, Novogodišnji bal u Hofburgu i Novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima. Luksuzni voz "Majestic Imperator" nudi vožnju za doček Nove godine, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi "Slijepog miša" Johanna Straussa.

 

Novogodišnje jutro će u Beču biti tradicionalno obilježeno doručkom protiv mamurluka na trgu ispred Gradske skupštine (od 10 sati), uz prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije na velikom platnu.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još