nakon navodnog statusa na facebooku

Armin Cibra odgovara na pisanje Dnevnog avaza: Ništa od toga nije istina, moj FB profil je hakovan u strahu i panici od...

Hronika17.12.18, 15:37h

Armin Cibra odgovara na pisanje Dnevnog avaza: Ništa od toga nije istina, moj FB profil je hakovan u strahu i panici od...
Radončić je u strahu, panici i u stanju šoka, deprimiran izjavom pomenute svjedokinje, otpočeo sa novim metodama medijskog linča i podmetanja kad sam ja u pitanju i moj status kao svjedoka Tužilaštva BiH - tvrdi Cibra

 

Povodom teksta koji je jutros objavio bh. medij Dnevni Avaz, a u kojem je, kako tvrdi ovaj medij, Armin Cibra na svom Facebook profilu postavio status u kojem odgovara na ranije optužbe Šejle Turković, oglasio se danas i sam Cibra, tvrdeći da ništa od tog nije istina te da mu je hakovan FB profil, kao i da nije postavio nikakvu objavu tog tipa.

 

Kako kaže, u cilju objektivnog informisanja javnosti, prilaže demantij na pomenuti tekst.

 

Njegov demantij prenosimo u cijelosti:

 

Naime, pod punom materijalnom i drugom odgovornošću tvrdim da nisam autor navedene objave na mom FB profilu, kao što tvrdim da mi je tehnički iz meni nepoznatih razloga onemogućen pristup mom FB profilu od dana 12.12.2018. godine, kada sam na istom prenio objavu portala “Faktor” o činjenicama koje su se desile na ročištu koje je održano istog dana pred Općinskim sudom u Sarajevu, u parničnom postupku između mene i Fahrudina Radončića kao tužitelja, a povodom objave moje knjige “Fahrudin Radončić, mafijaš u podzemlju Balkana”. Na pomenutom ročištu, na moje pitanje je svjedokinja Lekić Belma potvrdila pred Sudom da je 2007. godine, u vrijeme ubistva Ramiza Delalića Ćele, bila uposlenica Avaza i bila lična sekretarica Fahrudina Radončića, a što je do sada osporavano na suđenju Naseru Keljmendiju u predmetu na Kosovu.


Istog dana, pa sve do danas, Radončić je u strahu, panici i u stanju šoka, deprimiran izjavom pomenute svjedokinje, otpočeo sa novim metodama medijskog linča i podmetanja kad sam ja u pitanju i moj status kao svjedoka Tužilaštva BiH.


Sa jutrošnjom objavom koju su isfabricirali Radončićevi hakeri tako što su prethodno napravili FB profil pod mojim imenom, prezimenom i slikom, Radončić je dotakao dno i potvrdio svoj strah od svih mojih navoda u knjizi, kao i mog svjedočenja.


Želim da istaknem da nikad niko nije plaćao moje svjedočenje, da mi nikada niko nije plaćao navedena ljetovanja u Turskoj, kao da su svi navodi iz teksta lažni.


Svoj iskaz i svjedočenje sam u skladu sa zakonom dao agencijama za sprovođenje zakona, Tužilaštvu BIH, Specijalnom Tužilaštvu Kosova, gdje sam i svjedočio u drugoj polovini 2015. godine, također bez bilo kakvih novčanih niti drugih nagrada, kao što je navedeno u iskonstruiranom i dobro osmišljenom tekstu u bolesnoj Radončićevoj glavi.


Da sam čovjek koji za novac svjedoči ili ne svjedoči, uzeo bih taj novac od Fahrudina Radončića koji mi je nudio milione polovinom 2015 godine,da ne idem na Kosovo i odustanem od svjedočenja, što sam također prijavio SIPI i Tuzilaštvu BIH i detaljno opisao u svojoj knjizi.


Kada je u pitanju Tužilac Oleg Čavka, koji je također na jedan jako podao način od strane Radončića pomenut u lažnoj objavi na mom lažnom FB profilu, mogu da kažem da je on posljednja osoba kojoj bih ja bio svjedok ili bilo kakav saradnik.


Upravo je Oleg Čavka bio dio ekipe Fahrudina Radončića i ostalih, koji su organizirali brutalnu i kukavičku likvidaciju Ramiza Delalića,i upravo je tužilac Oleg Čavka u tom ubistvu dao neizmjeran doprinos i ulogu, za šta je kasnije nagrađivan od strane Radončića,o čemu sam također svejdočio i napisao u svojoj knjizi.

 

Radončić “divlja” u svojim medijima, prati tuđe FB profile, pogotovo profile ljudi kojih se plaši, profile njihovih supruga, bavi se krađom tuđih slika i formiranjem lažnih profila, iz ličnog straha od trećeg izdanja moje knjige, koju sam najavio javno i koja će Radončića u potpunosti devastirati.

 

Na kraju želim da kažem javnosti da ja nemam nikakav kontakt ni sa jednim svjedokom, tužiocem, istražiteljem niti sa bilo kojim drugim službenim osobama agencija za sprovođenje zakona, ne polemišem putem FB ni sa bilo kim, a najmanje sa Šejlom Turković čiji je nedavni status na njenom FB profilu koji je objavio Radončić u svom Dnevnom avazu također upitan. Siguran sam da je isfabriciran u redakciji Dnevnog avaz na isti način kao i moj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!