Dramatično na terenu

U općinama Konjic i Jablanica proglašeno stanje prirodne nesreće: Nema struje, telefoni ne rade, prekinute putne komunikacije

Hronika16.12.18, 14:02h

U općinama Konjic i Jablanica proglašeno stanje prirodne nesreće: Nema struje, telefoni ne rade, prekinute putne komunikacije
Iz službe CZ Jablanica izvjestili su da visina snijega u Jablanici oko 50 cm. Mnoge putne komunikacije u toj općini su neprohodne, više naselja je ostalo bez napajanja el. energijom

 

Uslijed obilnih snježnih padavina koje su zahvatile općine Konjic i Jablanicu 14 i 15. decembra ove godine u tim općinama sinoć je proglašeno je stanje prirodne nesreće, saopćeno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Snijeg koji je neprestano padao u protekla 24 sata  u većem dijelu općine Konjic imao je za posljedicu prekid putnih komunikacija te prekid u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama.

 

Mehanizacija s kojom raspolažu u općini Konjic raspoređena je po prioritetima te je većina putnih komunikacija očišćena i prohodna, a čišćenje snijega na ostalim putnim komunikacijama nastavit će se i danas, navodi se u priopćenju.

 

U popodnevnim satima većina kvarova na elektro mreži-dalekovodima je sanirana.

 

Pripadnici PVJ Konjic intervenirali su na rezanju i uklanjanju stabala sa prometnica na Drecelju, Zlatrgovini, Vrabču, u Trešanici i na Orašju.

 

Iz službe CZ Jablanica izvjestili su da visina snijega u Jablanici oko 50 cm. Mnoge putne komunikacije u toj općini su neprohodne, više naselja je ostalo bez napajanja el. energijom.

 

U tijeku prethodnog dana u više navrata je dolazilo do zastoja na magistralnom putu M 17, a nešto duži zastoj se dogodio na lokalitetu Donje Jablanice.

 

Za danas je planirano čišćenje lokalnih puteva u više pravaca kao što su Podprenjska sela i Prekojezerska sela: Slatina,Čehari, Zlate, Gornje Paprasko, Macići, Čivelj,  Paprasko 2, Krstac te više zaseoka u MZ Doljani i zaseoke na platou Risovac.

 

Na području Prozor Rame visina snijega je oko 70 cm i zasad nema informacija o većim problemima u toj općini, navodi se priopćenju.

 

 

(FENA/Foto: Bljesak.info/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!