Teška nesreća kod Leskovca

Užas u Srbiji: Prevrnuo se autobus - poginule tri osobe, 32 povrijeđene

Hronika16.12.18, 12:01h

Užas u Srbiji: Prevrnuo se autobus - poginule tri osobe, 32 povrijeđene
Četvoro putnika u teškom stanju i s ozljedama opasnim po život prebačeno je u Klinički centar u Nišu, a ostali su zadržani u bolnici u Leskovcu. Vozač i suvozač nisu ozlijeđeni

 

U prometnoj nesreći jutros oko 1.45 kada se na autoputu u blizini isključenjа zа Leskovаc prevrnuo autobus makedonskih registarskih oznaka poginule su tri osobe, а 32 su ozlijeđene, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

 

Agenciji Beta rečeno je u leskovačkoj bolnici da su na licu mjesta poginuli muškarac i dvije žene, a u tijeku je identifikacija nastradalih putnika.

 

Četvoro putnika u teškom stanju i s ozljedama opasnim po život prebačeno je u Klinički centar u Nišu, a ostali su zadržani u bolnici u Leskovcu. Vozač i suvozač nisu ozlijeđeni.

 

Direktor Opće bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević rekao je da su tri osobe s teškim ozljedama prebačene na intenzivnu njegu odjeljenja hirurgije, a jedan teško ozlijeđeni putnik zbrinut je na ortopediji.

 

Ostali ozlijeđeni putnici, njih 23, i dalje su na urgentnom odjeljenju s lakšim ozljedama, rekao je Dimitrijević.

 

U autobusu koji je prometovao na relaciji Bitolj Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mjesta u Makedoniji.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!