Progovorio predsjednik kojem se opasno trese fotelja

Govedarica pojasnio zašto je sjednica Skupštine SDS-a naprasno prekinuta: 'Delegati su nasilno ušli'

Front15.12.18, 19:44h

Govedarica pojasnio zašto je sjednica Skupštine SDS-a naprasno prekinuta: 'Delegati su nasilno ušli'
Govedarica tvrdi da nije spreman da "trguje“ i pravi vlast s Miloradom Dodikom te da će dosljednji članovi SDS-a opoziciono djelovati u RS

 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je izjavio da je današnja sjednica Skupštine te stranke prekinuta, zbog, kako je naveo, nasilnog ulaska delegata stranke iz Doboja, čiji gradski odbor je ranije raspušten.

 

-Gradski odbor SDS-a Doboj je 17. novembra raspušten i zato nisu pozvani, ali su oni odlučili da nasilno uđu na sjednicu. Nije bilo dogovora kako da to sve prevaziđemo i konstatovao sam da ne postoje uslovi da se sjednica Skupštine održi – ustvrdio je Govedarica.

 

Za narednu sedmicu najavio je da će u dobojskom SDS biti imenovano povjereništvo.

 

Dodao je da je Glavni odbor na prošloj sjednici defisao da je SDS opozicija u RS, a da je dobojski SDS ušao u vlast.

 

Govedarica tvrdi da nije spreman da "trguje“ i pravi vlast s Miloradom Dodikom te da će dosljednji članovi SDS-a opoziciono djelovati u RS.

 

-Ima pojedinaca koji različito razmišljaju, ali mi smo demokratska stranka... -ustvrdio je on u izjavi novinarima.

 

Kaže da se po odluci Glavnog odbora SDS-a ulazi u redovne unutarstranačke izbore i da će SDS u narednoj godini imati novo rukovodstvo.

 

I šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić je rekao da se na Skupštini stranke nisu mogli usaglasiti u vezi s prisustvom delegata iz Doboja.

 

-Bio sam za to da svi ljudi mogu da prisustvuju – dodao je Stanić.

 

Kaže da su izbori u stranci najbolje rješenje.

 

-Idemo u izbore i to je jedino pravo rješenje za SDS. Dobit ćemo novo ili staro rukovodstvo, koje će znati šta treba raditi, nego što se zna danas - ustvrdio je Stanić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!