Izrazili veliko zadovoljstvo kandidatima za ministre u Vladi KS

Forum mladih SDP-a: Neugodno smo iznenađeni linčom! Mi, koji poznajemo buduće ministre, sigurni smo da...

Front15.12.18, 16:57h

Forum mladih SDP-a: Neugodno smo iznenađeni linčom! Mi, koji poznajemo buduće ministre, sigurni smo da...
Svjedoci smo i da se u javnosti vrlo često moglo čuti zagovaranje izbora mladih i nekontaminiranih kandidata na funkcije, pa smo neugodno iznenađeni linčom dijela medija na naše kandidate, saopćeno je iz Foruma mladih SDP-a

 

Forum mladih SDP BiH izražava veliko zadovoljstvo odabirom Damira Filipovića, Malika Garibije i Adnana Štete za SDP-ove ministre u Vladi Kantona Sarajevo.

 

- Pored činjenice da su ovi kandidati mladi, gotovo da nema člana koji se kroz rad u Forumu nije uvjerio u časnost, poštenje i stručnost ovih kandidata.       

 

Mi, koji ih poznajemo, sigurni smo kako će se i svi građani Kantona Sarajevo vrlo brzo, kroz rad naših ministara uvjeriti u tačnost ovakvih navoda. Nakon demokratizacije stranke podržavamo i svaku dobronamjernu kritiku, pogotovo onu koja dolazi iz partijskih redova. Ipak, smatramo nepoštenim da pojedinci koji ih ne poznaju unaprijed sude našim kandidatima na osnovu „rekla-kazala“ priča. Jedino što očekujemo je pružena šansa predloženim ministrima.

 

Svjedoci smo i da se u javnosti vrlo često moglo čuti zagovaranje izbora mladih i nekontaminiranih kandidata na funkcije, pa smo neugodno iznenađeni linčom dijela medija na naše kandidate.

 

Forum mladih smatra važnim i to što je nakon široke unutarpartijske rasprave, među ostalim, za ministra predložen i predsjednik FOM-a Damir Filipović. Ovo nam potvrđuje važnost Foruma mladih kao interesnog oblika unutar partije, te daje dodatni motiv našim članovima, kojima je ovo primjer kako se kompetencije i trud u SDP-u cijene - saopćeno je iz Foruma mladih SDP-a.    

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još