Ne propustite: Dan Hajrudina Šibe Krvavca 22. decembra u kinu Meeting Point

Kultura14.12.18, 12:00h

Ne propustite: Dan Hajrudina Šibe Krvavca 22. decembra u kinu Meeting Point
22. decembra u kinu Meeting Point o filmu “Diverzanti” govorit će Nebojša Jovanović, a poslije predavanja bit će prikazan Film “Diverzanti", objavio je danas Filmski centar Sarajevo na svojoj novoj web stranici posvećenoj radu centra, ali svim informacija vezanih za tekuću filmsku industriju u BiH

 

Dan Hajrudina Šibe Krvavca je poseban program kojim Udruženje rediteljica i reditelja u BiH obilježava 92. rođendan jednog od najvećih BiH filmskih autora, majstora žanra i jednog najgledanijih reditelja na svijetu, javlja Filmski centar Sarajevo.

 

Svojom snažnom autorskom ličnošću spojenom sa rijetkom zanatskom vještinom i smislom za spektakl i akciju u funkciji emotivnog anagažovanja publike, a ne slavljenja ove ili one ideologije, donio je potpuno novu vrijednost u Ex-Yu i BiH kinematografiju.

 

22. decembra u kinu Meeting Point o filmu “Diverzanti” govorit će Nebojša Jovanović, a poslije predavanja bit će prikazan Film “DIVERZANTI”.

 

Na ovaj način Udruženje rediteljica i reditelja u BiH, nastavlja jasno naglašavati ogromnu važnost reditelja u našoj kulturi i njihov trajni utjecaj jer su oni ti koji tvore ne samo kulturnu nego i socijalnu sliku nekog društva, ali, zbog prirode posla, nisu jasno vidljivi.

 

Dan Šibe Krvavaca, osim slavljenja filmske umjetnosti, želi da donese svijest i inspiraciju novim generacijama koji gotovo uopšte nisu upoznati sa jednim od najznačajnih bh. umjetnika.

 

Filmski centar Sarajevo je partner ovoga značajnog memorijalnog događaja.

 

(FCS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!