SAMO JEDNA STRANKA BEZ POZICIJE

Šestorka se sve dogovorila: Ovo je novih 12 ministara u Kantonu Sarajevo, među njima su i tri žene...

Front14.12.18, 00:02h

Šestorka se sve dogovorila: Ovo je novih 12 ministara u Kantonu Sarajevo, među njima su i tri žene...
NBL je ostao bez ministarske pozicije, ali će podržati ovu Vladu i sve procese za dobrobit građana

 

U centrali Naše stranke u Sarajevu sinoć oko 22 sata počeo je sastanak predstavnika šest političkih stranaka (SDP, DF, Naša stranka, Naroda i pravda, SBB i NBL) koji su utvrdili imena 12 kandidata za ministre.


SDP BiH je predložio Damira Filipovića za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dok će Adnan Šteta biti novi ministar saobraćaja. Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice vodit će Malik Garibija. 


Za ministricu zdravstva DF je predložio doktoricu Amelu Sofić


Naša stranka osim mandatara Edina Forte predložila je i kandidate za ministarstvo pravde i uprave i to Lejlu Brčić, dok bi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture trebao voditi Srđan Mandić.


Narod i pravda Elmedina Konakovića je dobila četiri ministarstva i to obrazovanje koje bi trebala voditi Zineta Bogunić, privredu će voditi Haris Bašić, finansije Amel Kovačević, dok će Admir Katica preuzeti MUP KS. 


SBB je predložio kandidate ministra kulture i sporta u KS i ministra za boračka pitanja KS i to Mirvada Kurića i Ismira Jusku.  


NBL je ostao bez ministarske pozicije, ali će podržati ovu Vladu i sve procese za dobrobit građana.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još