Foto / Novo mjesto za izlaske u Sarajevu

Bivše kino Imperijal sutra otvara vrata pod nazivom Brew Imperial Society (BIS)

Zabava13.12.18, 14:04h

Bivše kino Imperijal sutra otvara vrata pod nazivom Brew Imperial Society (BIS)
Grad Sarajevo će se potruditi da neke od svojih sadržaja prebaci na ovu lokaciju u nastojanju da se dodatno obogati ovaj prostor, kazao je Skaka iskazujućiu podršku mladom timu koji stoji iza ovog projketa

 

Nakon više od deset godina od posljednje projekcije, bivše kino Imperijal u Sarajevu sutra će ponovo otvoriti vrata pod novim nazivom Brew Imperial Society (BIS). 

 

Riječ je o klupsko-kulturnom prostoru koji će biti otvoren za različite javne događaje. Orhan Galičić iz The Brew Co je kazao da je BIS nastao na temeljima kultnog mjesta prijestolnice Bosne i Hercegovine, te da će donijeti osvježenje u gastronomskoj, kulturno-zabavnoj, ali i obrazovnoj sceni kroz različite sadržaje. 

 

- Sutra zvanično otvaramo vrata, odnosno to je neki "soft opening". Pred nama je novi početak i trebat ćemo sigurno vremena da se uhodamo. Potrudit ćemo se da prostor bude multifunkcionalan, prvenstveno da mladi imaju prednost da pokažu ono u čemu su dobri, a imat ćemo i ugostiteljsku ponudu. Pošto smo mi prva kraft mikropivara u Sarajevu potenciramo pivo, ali tu su i sokovi, topli napitci, hrana i drugo - izjavio je Galičić. 

 

kino-imperijal-brew-2

 

Cijeli projkat ima veliku podršku, pogotovo mladih ljudi preko društvenih mreža, kao i od gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake koji je danas obišao dvoranu bivšeg kina Imperijal gdje se još obavljaju radovi i užurbane pripreme pred sutrašnje otvaranje. 

 

- Drago mi je da se obnavlja ovo kultno sarajevsko mjesto i da dobija novi oblik s različitim sadržajima. Iz pozicije Grada Sarajeva nama je to jako važno jer se na ovaj način obogaćuje ponuda građanima Sarajava, ali i svim turistima koji u sve većem broju dolaze u naš grad – izjavio je Skaka.   

 

kino-imperijal-brew-3

 

Grad Sarajevo će se potruditi da neke od svojih sadržaja prebaci na ovu lokaciju u nastojanju da se dodatno obogati ovaj prostor, kazao je Skaka iskazujućiu podršku mladom timu koji stoji iza ovog projketa. 

 

Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ je podsjetio da je 1915. ovdje prikazan prvi film pod nazivom „Stradanje Pompeja“, te da je Napretkova palača sagrađena 1913. i da je to prva secesija u BiH. 

 

kino-imperijal-brew-4

 

 - Drago mi je da se konačno obnavlja ovaj prostor jer je velika šteta da stoji prazan i neiskorišten. Ovo je jedno od najvažnijh mjesta u gradu na atraktivnoj lokaciji i prostor će dobiti nove sadržaje, muzički, kulturni i drugo. Želim da ovo bude što kvalitetenije mjesto za susret ljudi, a Napredak će također neke svoje programe realizirati u ovom prostoru – kazao je Topić.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!