Video / Burna rasprava u hrvatskom Saboru

Ivan Pernar o Čoviću: Dok hrvatski narod nestaje iz BiH, on gradi vilu koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji!

Front13.12.18, 12:48h

Ivan Pernar o Čoviću: Dok hrvatski narod nestaje iz BiH, on gradi vilu koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji!
Rekao je da se Hrvatska trebala mješati u poslove BiH, ali ne na ovaj način, nego pokušajem da vodi politiku kompromisa

 

Kontroverzni političar i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Ivan Pernar, juče je govorio u ovoj instituciji povodom rasprave o "Deklaracije o položaju Hrvata u BiH". 

 

Nakon što je izlaganje otvorio osvrtom na historiju Bosne i Hercegovine, govor je preusmjerio prema HDZ-u i njegovoj, kako je kazao, "tragičnoj ulozi u BiH". Rekao je da se Hrvatska trebala mješati u poslove BiH, ali ne na ovaj način, nego pokušajem da vodi politiku kompromisa. Veliku pažnju je posvetio prvom čovjeku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

 

- Je li moguće da dok hrvatski narod nestaje iz BiH, on gradi vilu, hacijendu, koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji. Zar vas to nije sramota? Da za jedan kvadrat njegove vile više, spremni ste raseliti vlastiti narod i upropastiti!?

 

Predsjedavajući Brkić je pokušao dozvati Pernara, no ovaj se oglušio na njegov poziv.

 

- Je li moguće gospodine Brkiću da se mijenja tok rijeke da bi prolazila kraj vile jednog čovjeka? - insistirao je Pernar.

 

Nakon toga mu je isključen mikrofon, ali Pernar je i dalje žustro vikao u Saboru.

 

- Svoje poltrone možete ušutkavati, iskazi iz DORH-a mogu nestajati... Istinu možete skrivati tamo gdje vi utječete na nju - nastavio je Pernar, nakon čega je Brkić naredio saborskoj straži da ga isprati iz sabornice.

 

- Sram vas može biti, skupa s cijelim HDZ-om - kazao je Pernar i sam otišao iz sabornice.

 

- Zbog govora u kojem raskrinkavam politiku HDZ-a u Hrvatskoj i BiH, a usmjerena je protiv Hrvata, predsjedavajući Brkić me izbacio iz Sabora.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!