Uhvaćena na djelu

Medicinska sestra pacijentima zavisnim od droge prodavala metadon

Hronika11.12.18, 13:23h

Medicinska sestra pacijentima zavisnim od droge prodavala metadon
Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti “kupac” metadona je toj radnici dao obilježene novčanice, što je policija, kako nam je rečeno, dokumentovala snimkom

 

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

 

Lončar je, na pitanja novinara o hapšenju medicinske sestre, jutros u Boru, rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vrijeme mogu da trguju lijekovima, koje je država obezbijedila.

 

"Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom", rekao je Lončar.

 

Kako Telegraf nezvanično saznaje, medicinska sestra je uhapšena zbog sumnje da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i provjeravaju kompletnu dokumentaciju.

 

Kako se saznaje, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je jedna medicinska sestra navodno prodala zavisniku pomenute tablete.

 

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti “kupac” metadona je toj radnici dao obilježene novčanice, što je policija, kako nam je rečeno, dokumentovala snimkom.

 

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lijekova koji su "interesantni" za narkomane.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!