'Nisam imao podršku vrha stranke'

Istaknuti član SDP-a i bivši ambasador BiH podnio ostavku na sve funkcije: A evo šta poručuju drugovi iz partije...

Front10.12.18, 13:43h

Istaknuti član SDP-a i bivši ambasador BiH podnio ostavku na sve funkcije: A evo šta poručuju drugovi iz partije...
Naveo je kako smatra da je pošteno i ispravno da podnese ostavku na sve rukovodeće funkcije i članstvo u partiji

 

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Draško Aćimović podnio je ostavku na sve unutarpartijske funkcije.

 

- Ovo nije bila nimalo jednostavna i brza odluka, ali s obzirom na to da nisam imao i nemam podršku vrha stranke za političke stavove i koncept za koji sam se zalagao i zalažem, napisao je Aćimović na Facebooku.

 

Naveo je kako smatra da je pošteno i ispravno da podnese ostavku na sve rukovodeće funkcije i članstvo u partiji.

 

- Zahvaljujem se dobrim ljudima koji su vjerovali u mene i želim svima sretnu, bolju, prosperitetniju i mirniju 2019. godinu, naveo je Aćimović.

 

Inače, Draško Aćimović je bivši ambasador BiH u Belgiji, na ovu poziciju podnio je ostavku krajem 2017. godine. Tada je u medijima objavljeno pismo koje je Aćimović uputio Predsjedništvu BiH, a u kome je ovbrazložio razloge svoje ostavke:

 

- Kao odgovoran čovjek koji je uvijek nastojao stajati iza svojih riječi i djela, odlučio sam da se povučem sa pozicije ambasadora BiH u Kraljevini Belgiji i aktivnije uključim u politički život u Bosni i Hercegovini. Želja mi je da se stvaranjem preduslova za dijalog i kompromis pokrenu pozitivni procesi i poboljša ekonomska situacija - naveo je, između ostalog, Aćimović u svom pismu.

 

Odgovor iz SDP-a:

 

Socijaldemokratska partija želi da se zahvali dosadašnjem potpredsjedniku SDP-a Drašku Aćimoviću na njegovom radu i političkom angažmanu na poboljšanju statusa SDP-a u Republici Srpskoj.

 

Neizmjerno cijeneći njegov trud i zalaganje, žalimo zbog činjenice da je Draško Aćimović odlučio napustiti našu socijaldemokratsku porodicu i procese unutar SDP-a.
 

Želimo poručiti da unutar SDP-a uvijek postoji spremnost na prihvatanje, profilaciju i implementaciju novih ideja od strane članova koji su pokazali nužnu dozu strpljenja.

 

Drašku Aćimoviću želimo sve najbolje u daljnjem političkom i profesionalnom angažmanu, a sve dobre političke ideje će i dalje imati mjesta u ovoj političkoj partiji. Naša vrata su i dalje otvorena svima koji žele napredak i bolju budućnost za sve građane Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju SDP-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još