Foto / Kokain, heroin, THC, opijum...

Otkrivena veća količina narkotika: Ovako se pokušava unijeti droga u BiH

Hronika09.12.18, 12:37h

Otkrivena veća količina narkotika: Ovako se pokušava unijeti droga u BiH
Iz UIO preciziraju da je uz pomoć uređaja i psa otkrivanje narkotika utvrđeno da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata

 

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli veću količinu narkotika: kokaina, heroina, THC, opijuma sa primjesama drugih opijata i amphetamina. 

 

Droga je otkrivena prilikom redovne kontrole brzih pošiljki. 

 

Prvu sumnjivu pošiljku, adresiranu na jednu fizičku osobu, otkrili su carinski službenici UIO. 

 

-Prilikom pregleda, a u saradnji sa Graničnom policijom BiH, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži kilogram kokaina, heroina, THC-a, i opijuma sa primjesama drugih opijata. Granična policija BiH je o svemu obavijestila Tužilaštvo BiH – saopćeno je iz UIO BiH. 

 

U drugom slučaju, u pošiljki brze pošte carinski službenik je primijetio sumnjivu praškastu materiju deklarisanu kao uzorak jednog lijeka. 

 

Iz UIO preciziraju da je uz pomoć uređaja i psa otkrivanje narkotika utvrđeno da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata. 

 

U još jednom slučaju, prilikom pregleda u pošiljci je otkriveno 270 komada tableta "Amphetamina", deklarisanih na ime stranog državljanina sa inicijalima B.K. 

 

Tablete su bile upakovane u dvije bočice, a, tužilac je, nakon što su uzete izjave od primaoca nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljaocu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!