Stigmatizovanje 16 osoba

Dodik najavio hitnu smjenu ambasadorice BiH u Izraelu, ona mu poručila: 'Sigurna sam da i sam znaš da nije istina ono što pričaš'

Front06.12.18, 20:25h

Dodik najavio hitnu smjenu ambasadorice BiH u Izraelu, ona mu poručila: 'Sigurna sam da i sam znaš da nije istina ono što pričaš'
Ambasada BiH radila je posao profesionalno, u skladu sa zakonima i procedurama BiH, stavovima zemlje prijema, vodeći računa o senzibilitetu sva tri naroda u BiH, kao i potrebama svakog pojedinca koji se obratio ovoj ambasadi

 

"Ambasada BiH u Izraelu radila je posao profesionalno, u skladu sa zakonima i procedurama BiH, stavovima zemlje prijema, vodeći računa o senzibilitetu sva tri naroda u BiH, kao i potrebama svakog pojedinca koji se obratio ovoj ambasadi", poručila je ambasadorka BiH u Izraelu Jelena Rajaković i navela da predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nema opravdanje za stigmatizovanje 16 Srba iz diplomatije.

 

"Milorad Dodik ima legalno pravo da razrješava i imenuje ambasadore i za to mu ne treba izgovor u vidu javnog stigmatizovanja 16 ljudi, za šta i on, sigurna sam, zna da nije istina.

 

Kada sam ja u pitanju, moj mandat svakako ističe za mjesec dana, tako da sam u skladu sa procedurom prema kojoj se ambasadori razrješavaju tri mjeseca prije isteka mandata, trebalo da budem razješena prije više od mjesec dana", objašnjava ambasadorka. 

 

Što se tiče izjave o navodnom narušavanju odnosa Izraela i RS, Rjaković je podsjetila da su u protekle tri godine ostvarene veze i zvanične posjete na najvišem nivou sve i jednog funkcionera iz Republike Srpske koji su obavljali dužnost na nivou BiH: predsjedavajućeg Predsjedništva Mladena Ivanića, ministara Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Igora Crnadka, kao i pojedinaca vlasti Republike Srpske koji su zatražili angažman Ambasade BiH u Tel Avivu. 

 

"Sve su to ljudi koji su bili legalno izabrani na najviše funkcije u protekle 4 godine, i to može nekome da se sviđa ili ne, ali mora da se poštuje.

 

Ambasada BiH radila je posao profesionalno, u skladu sa zakonima i procedurama BiH, stavovima zemlje prijema, vodeći računa o senzibilitetu sva tri naroda u BiH, kao i potrebama svakog pojedinca koji se obratio ovoj ambasadi", istakla je ambasadorka BIH u Izraelu. 

 

(BNTV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još