Svađa od prije 20 godina o kojoj se malo zna

Dan kada se Ljubiša Samardžić suprotstavio Arkanu: 'Ti govoriš o viteštvu?! Gdje ti je viteštvo?'

Nedjeljni magazin06.12.18, 18:02h

Dan kada se Ljubiša Samardžić suprotstavio Arkanu: 'Ti govoriš o viteštvu?! Gdje ti je viteštvo?'
Zločinac i pljačkaš bio je alfa i omega srpskog kriminala nakon rata

 

Fudbalski klub Obilić, nekadašnji lični projekt zločinca Željka Ražnatovića Arkana, osvojio je prije dvadeset godina svoju jedinu titulu i to prvaka Jugoslavije. Slabo je poznato da je tada izbila velika svađa između Arkana i tadašnjeg predsjednika skupštine OFK Beograd, poznatog glumca Ljubiše Samardžića.

 

Slavni glumac je o tome pričao u emisiji "TV lica kao sav normalan svijet".

 

"Iznenadio sam se da će se automatski namjestiti ta utakmica. Bilo je to 1998. godine kad je Obilić bio prvak države. Sjećam se kao danas, sudac, neću mu spominjati ime, svira nepostojeći prekršaj ispred njihovog gola. Stalno svira za Obilić", priča Samardžić i dodaje:

 

"U 15. minuti oni daju gol. Završi se utakmica jedan nula i ja uđem u svoju sobu. I odjednom svi nahrle, prvi Arkan pa ovi njegovi iza".

 

Kako kaže tu je odmah krenuo na Arkana: "Slušaj Arkane, ti govoriš o viteštvu?! Gdje ti je viteštvo? Zar ti misliš da se tako pobjeđuje - nepostojećim penalom. To se tako ne radi. Savjest će te peći zbog ovoga".

 

Arkan ga je, prisjeća se Ljubiša, pogledao u lice i samo odjednom kaže: "Evo ti ruka, imaš pravo. Ovako se ne pobjeđuje".

 

Tu je počela Arkanova predstava. Telefonski je dao otkaz treneru Okuci, kaznio ga s 3.000 maraka, a i igračima je odrezao istovjetne kazne.

 

"Sutra su svi mediji pisali što je Arkan napravio, ali je Obilić ipak postao prvak te godine", ispričao je Ljubiša Samardžić.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još