Skandal drma osnovnu školu

Učitelj, političar i bivši član NO 'BH Telecoma' uhapšen zbog spida!

Hronika06.12.18, 17:03h

Učitelj, političar i bivši član NO 'BH Telecoma' uhapšen zbog spida!
Pregledom vozila i osoba policajci su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na drogu

 

Skandal drma Područnu osnovnu školu „Vareš Majdan“ u Dabravama, nakon što je procurila informacija da je njihov nastavnik razredne nastave Branko Romić uhvaćen sa spidom, saznaje Dnevni avaz.  


Romić je, inače, predsjednik Općinske organizacije SDP-a u Varešu te bivši član Nadzornog odbora „BH Telecoma“.


Prema riječima Aldine Alić, portparolke Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je 28. novembra u mjestu Kapa kontrolirala vozilo Opel Corsa.


- U vozilu su se nalazili B. R. iz Vareša i H. V. iz Breze. Pregledom vozila i osoba policajci su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na drogu - kaže Alić, dodajući da je B. R. uhapšen, a droga oduzeta i poslana na vještačenje.


 Kako saznaje Avaz, riječ je o spidu, a oduzeto je 0,85 grama. Roditelji učenika, koji su ogorčeni saznanjem da njihovi djecu podučava osoba koja konzumira narkotike, tvrde da se slučaj pokušao zataškati. S druge strane, Nehrudin Muftić, direktor Osnovne škole “Vareš Majdan”, potvrdio je da je tek prekjučer čuo za ovaj slučaj.


- Obavio sam razgovor s nastavnikom. Međutim, čekam da dobijem i zvaničnu potvrdu da je kod njega pronađena droga, odnosno tražit ću od policije da nam dostavi izvještaj – kaže Muftić.


Na upit je li nastavnik priznao da je kod njega pronađena droga, direktor Muftić pojašnjava da zbog osjetljivosti teme nije direktno pitao nastavnika je li imao kod sebe drogu. Kazao nam je da je razgovor tekao u smislu je li njegovo konzumiranje droge utjecalo na posao, što, kako kaže, nisu primijetili.


Budući da je kod Romića pronađena manja količina spida, pretpostavlja se da je droga bila namijenjena za ličnu upotrebu, a ne rasturanje.


- Ukoliko utvrdimo da je nastavnik konzumirao drogu, pokrenut ćemo mjere i radnje predviđene disciplinskim postupkom, ali i sve mjere iz Zakona o osnovnom obrazovanju. Ako se pokrene krivični postupak, slijedi njegova suspenzija dok se ne okonča postupak. S druge strane, mi ćemo tražiti i očitovanje nadležnog ministarstva – kaže Nehrudin Muftić. 


- Taj dan su nam isplaćeni zaostali paušali, jer sam i gradski vijećnik, pozvan sam na piće, pa sam se zaputio na jedno izletište. Činjenica, jesam uhapšen, to ne negiram, ali nisam imao drogu kod sebe. Taj spid je nađen u autu, ja nisam bio sam. Čije je i šta je, to zaista ne znam. I osoba koja je bila sa mnom u mom autu negirala je da je to njegovo - kaže Romić, prenosi Avaz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!