Novoizabrani poslanik SDP-a Saša Magazinović najavio

Pripremamo krivične prijave protiv članova CIK-a zbog brutalne krađe: Bijedić, Nikšić, Mladina i Helez odbili primiti certifikate

Front06.12.18, 13:23h

Pripremamo krivične prijave protiv članova CIK-a zbog brutalne krađe: Bijedić, Nikšić, Mladina i Helez odbili primiti certifikate
Pojasnio je danas Magazinović da se nepravilnosti rada CIK-a posebno ogledaju u zabrani za ponovno brojanje listića, izražavajući uvjerenje da bi sastav državnog parlamenta kao i Predsjedništva BiH bio bitno drugačiji da su dopustili ponovno brojanje

 

Novoizabrani poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kazao je danas novinarima da ova stranka priprema krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije (CIK) zbog "brutalne krađe na izborima". 

 

Magazinoviću kao i njegovim kolegama iz Kluba Enveru Bijediću, Zukanu Helezu, Nadi Mladini i Nerminu Nikšiću CIK je dodijelio certifikate, ali oni su ih odbili preuzeti od članova CIK-a. 

 

Pojasnio je danas Magazinović da se nepravilnosti rada CIK-a posebno ogledaju u zabrani za ponovno brojanje listića, izražavajući uvjerenje da bi sastav državnog parlamenta kao i Predsjedništva BiH bio bitno drugačiji da su dopustili ponovno brojanje. 

 

- Krivične prijave pripremamo i protiv članova Sekretarijata CIK-a u zavisnosti kako se budu ponašali u smislu dodjele mandata u Domu naroda Federalnog parlamenta, jer ono što najavljuju da će uraditi zaslužuje krivične prijave - istaknuo je, dodajući da u takvoj situaciji nema potrebe da od njih preuzimaju certifikate. 

 

Prokomentirao je i izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske budući da ih je četvero iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Nikola Špirić, kazavši da je Stranka demokratske akcije (SDA) glasala za njihov izbor. 

 

- Time je omogućeno da u Klubu Srba Doma naroda PSBiH SNSD ima apsolutnu dominaciju odnosno četiri od pet delegata, jer je peti delegat Mladen Bosić iz Srpske demokratska stranke (SDS) - pojašnjava nadalje Magazinović. 

 

Smatra da je to indikativno jer se događa u trenutku kada Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, napušta izuzetno važan sastanak zbog zastave Republike Srpske. 

 

Poslanici Socijaldemokratske partije BiH i Partije demokratskog progresa (PDP) - Branislav Borenović i Mira Pekić, te poslanik SDS-a Dragan Mektić nisu danas preuzeli uvjerenja o dodjeli mandata.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!