Stručnjaci i istraživanja pokazali

Veliki penis? Koje osobine treba imati muškarac kako bi bio seksualno 'uspješan'?

DEPO PLUS06.12.18, 09:11h

Veliki penis? Koje osobine treba imati muškarac kako bi bio seksualno 'uspješan'?
Hoće li muškarac imati puno ili malo seksa, to ovisi o njegovim karakteristikama. Naučnici i terapeuti otkrivaju koje osobine imaju turboseksi frajeri…

 

Muškarac treba biti atraktivan, istreniran, pametan i strpljiv: tako su neke žene opisale muškarca iz snova. Međutim, stručnjaci i istraživanja otkrili su koje karakteristike zapravo treba imati muškarac – kako bi bio seksualno „uspješan“. 

 

1. Empatija 

 

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 4000 žena pokazalo je da empatija igra značajnu ulogu kod izbora partnera. Čak 89 posto sudionica žele osjećajnog muškarca uz sebe. Dakle, muškarci koji mogu pročitati potrebe druge osobe imaju više seksa, tvrde stručnjaci. Ako žene osjete da ih neko razumije, lakše im je opustiti se za vrijeme seksa – a što je bolji seks, to će se češće ponoviti. 

 

2. Odvažnost i samouvjerenost 

 

Ako muškarac samouvjereno nastupi, lakše mu je upoznati potencijalne partnerice za seks – a to je prva pretpostavka za seksualni uspjeh. Osim toga: ko ne vjeruje sam u sebe, „sakrivat“ će se i za vrijeme seksa i vjerovatno neće uživati kako treba. A onda seks nije baš dobar. Zapravo, za dobar seks treba odvažnosti. Ko je dovoljno hrabar, može pokazati svoje potrebe, može profitirati u krevetu. Samopouzdanje i odvažnost su zbog toga važni sastojci za aktivan seksualni život. Stručnjaci tvrde da to vrijedi i za nas žene. 

 

3. Sposobnost uživanja 

 

Još jedna karakteristika muškaraca koji se više seksaju jest sposobnost uživanja, tvrde stručnjaci. Svako treba pokušati sve napraviti da njegov partner uživa. Međutim, za kvalitetu i učestalost seksa važno je i da sami uživamo – to vrijedi i za muškarce i žene. 

 

4. Humor 

 

Humor je u svim segmentima veze jedna od najvažnijih karakteristika partnera. Prema nekim novim istraživanjima, ženama je humor jedna od tri najvažnije stvari za uspješnu vezu. Šarmantnom i duhovitom muškarcu bit će relativno lako nasmijati sugovornicu te je „pridobiti“. Međutim, i u čvrstoj vezi je humor važna osobina – naime, humor smiruje konflikte te potiče blizinu. Tako nastaje neka lakoća koja pogađa srž ljubavi. A ta lakoća potrebna je u vezi za strastven i ispunjen seks. 


5. Kombinacije 

 

Australski naučnici nedavno su objavili iznenađujuće rezultate njihovog istraživanja. Procjenjivali su već postojeće podatke jedne seks-ankete iz 2016. godine – s ciljem da otkriju postoji li veza između osobnosti, učestalosti seksualnih aktivnosti te uspjeha u nastavku vrste kod muškarca. I doista: naučnici su isfiltrirali tri različite osobine – koje imaju prvenstveno seksualno aktivni muškarci. Prema tom istraživanju muškarac se češće seksa ako je društven i empatičan, društven i savjestan ili savjestan i empatičan.  

 

6. Hemija jednostavno mora odgovarati

 

Sve te spoznaje i žene i muškarci moraju promatrati s distancom, tvrde stručnjaci. Teško je reći da muškarci s određenim karakteristikama imaju veći uspjeh u seksu. Možda je empatija i društvenost prednost kod upoznavanja. Ali, kad muškarac osvoji ženu, a jednog dana dobiju djecu, onda njegova „društvenost“ ženi i nije baš više super – osobito ako je ona sama kod kuće s djetetom dok se on druži s ekipom u nekoj birtiji. Stručnjaci se slažu da je jednostavno važno da između dvoje ljudi odgovara hemija – a na to se ne može utjecati s bilo kakvim karakteristikama. 

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!