Djevojčica izgubila bitku

Tragedija: Umrla jednogodišnja beba kojoj je pozlilo u vrtiću, vaspitačice nisu mogle da je probude

Hronika04.12.18, 18:14h

Tragedija: Umrla jednogodišnja beba kojoj je pozlilo u vrtiću, vaspitačice nisu mogle da je probude
Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primjetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke

 

 

Dijete uzrasta 12,5 mjeseci koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u Beogradu u ponedjeljak nisu mogle da probude i koje je prebačeno u Institut za majku i dijete u Beogradu, preminulo je danas u 16.15 časova, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 

"U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mjere reanimacije nisu dale uspjeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 sati", saopštio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr Vukan Čupic" na Novom Beogradu.

 

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

 

Iz Instituta je ranije saopšteno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata djevojčica reanimirana na Odjeljenju intenzivne njege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

 

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću.

 

Dijete staro 12,5 mjeseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije oko 13 časova.

 

Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primjetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

 

Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!