Francuski DJ se pošteno obrukao

Seksistički skandal na dodjeli Zlatne lopte: Dobitnicu najvećeg priznanja pitao da li zna...

Sport04.12.18, 14:06h

Seksistički skandal na dodjeli Zlatne lopte: Dobitnicu najvećeg priznanja pitao da li zna...
Naravno, brzo nakon što je ispao kompletna budala, francuski mediji u svojim su se izvještajima obrušili na Solveiga

 

Martin Picandet ili umjetnički Martin Solveig, poznati je francuski DJ koji je jučer u Parizu, na dodjeli nagrada France Footballa, bio vinovnik seksističkog ispada. Naime, prilikom dodjele Zlatne lopte najboljoj nogometašici svijeta, nogometašici Lyona Adi Hegerberg, na pozornici pred okupljenim mnoštvom u Grand Palaiseu, je kazao:


“Hoćeš li nam malo tverkati?”, pitao je DJ Solveig zbunjenu Norvežanku.


Adino lice sve je reklo o tom njegovom pitanju:

 

“Ne”, kratko mu je odgovorila, okrenuvši glavu i otišla s pozornice.

 

Solveig se na to samo nasmijao, ali nikome od okupljenih njegova izjava nije bila smiješna. Pa je tako Kylian Mbappe, najbolji mladi igrač svijeta prema izboru France Footballa, ozbiljnim izrazom lica pogledao Solvega, a moglo se vidjeti da mu je izrazito neugodno. Kao što je neugodno bilo gotovo svim uzvanicima, ženama, djevojkama i nogometašicama u dvorani koji su tome svjedočili, prenosi Net.hr.

 

Naravno, brzo nakon što je ispao kompletna budala, francuski mediji u svojim su se izvještajima obrušili na Solveiga, brzo su reagirali i oni što uređuju Wikipediju, pa ako na Wikipediji ukucate Martin Solveig izbacit će vam da je “prvu dobitnicu Zlatne lopte pitao hoće li tverkati na pozornici i da je zbog toga naišao na kritike”.

 

Solveig se vrlo brzo ispričao:
 

“Iskreno se ispričavam onima koje sam možda uvrijedio. Moja poanta je bila: Ne pozivaj žene da tverkaju, nego pleši s njima na Sinatrinu pjesmu. Pogledajte cijeli video, ne samo dio. Ljudi koji prate moj rad 20 godina znaju koliko imam poštovanja prema ženama”, objavio je na Twitteru francuski DJ.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još