'Moja patrola' sve popularnija među vozačima

Nekadašnje 'blicanje' zamijenila moderna aplikacija: Provjerite gdje se nalaze radari i policijske kontrole u BiH

Tehno03.12.18, 12:03h

Nekadašnje 'blicanje' zamijenila moderna aplikacija: Provjerite gdje se nalaze radari i policijske kontrole u BiH
"Moja patrola" je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država sa više od 300.000 registrovanih korisnika, više od milion akcija i trinaest miliona pređenih kilometara


Mobilna aplikacija "Moja patrola", koja je sve popularnija među vozačima iz Hrvatske i Srbije, a putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, od sada se može koristiti i u Bosni i Hercegovini. 

 

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima. Akcent je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informisani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo. Na ovaj način je nekadašnje "blicanje" zamijenila moderna mobilna aplikacija. 

 

S obzirom na statističke podatke u BiH, gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba, aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti bezbjednosti saobraćaja jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno. 

 

"Moja patrola" je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država sa više od 300.000 registrovanih korisnika, više od milion akcija i trinaest miliona pređenih kilometara. 

 

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sistem upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole. Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerovatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima. 

 

Na svaku prijavljenu patrolu korisnik može kliknuti i dobiti informacije o vjerovatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i ko ju je i kada prvi i posljednji prijavio. 

 

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

 

(FENA/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!