KAKVA SABOTAŽA, TO JE ČISTA BLAMAŽA

Konaković zagalamio: Zbog ZOI-a sam napustio bivšu stranku! Evo zašto su skijaši danas prevareni na Bjelašnici...

Hronika01.12.18, 19:28h

Konaković zagalamio: Zbog ZOI-a sam napustio bivšu stranku! Evo zašto su skijaši danas prevareni na Bjelašnici...
Ponukan, kako kaže, vlastitim sukobima sa rukovodstvom KJP ZOI '84 upravo zbog "uređivanja Bjelašnice" koje je vodio dok je bio na čelu Vlade KS, Konaković je reagovao na tvrdnje da je ovo što se danas desilo "sabotaža uposlenika zbog koje staze za skijaše nisu bili spremne uprkos najavama"

 

 

 

Zbog pojašnjenja koje je javnosti uputilo Kantonalno javno preduzeće ZOI '84 povodom nespremnih staza na Bjelašnici koje su danas dočekale prve skijaše, uprkos ranijim najavama da će staze do vikenda biti spremne, bivši premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu. Ponukan, kako kaže, vlastitim sukobima sa rukovodstvom KJP ZOI '84 upravo zbog "uređivanja Bjelašnice" koje je vodio dok je bio na čelu Vlade KS, Konaković je reagovao na tvrdnje da je ovo što se danas desilo "sabotaža uposlenika zbog koje staze za skijaše nisu bili spremne uprkos najavama". 

 

On, pak, smatra da to nije tačno i da je problem puno dublji i veći, a seže do menadžmenta ovog javnog preduzeća, ali i do stranke koja mu "čuva leđa". Stoga Konaković u svom postu tvrdi sljedeće:  


"Jahorina je prije dvije godine bila na ivici bankrota, kompletan sistem. Doveli su dobru upravu i planina danas cvjeta. Još nekoliko malih skijališta super funkcioniše, jedno nadomak Sarajeva. 


Vlada KS je u infrastruktru na Bjelašnici uložila preko 20 miliona. Šestosjed, četverosjed, vještački snijeg dužinom cijele staze, novi ratraci, čitači kartica... Plan je bio da prestignemo Jahorinu i postanemo skijalište broj 1 u regionu, Bjelašnica za to sigurno ima potencijal. 


Menadžment je uspio zaustaviti sve naše napore! 
Prvo su kasnili godinu sa projektom, zatim je ustanovljeno da četverosjed ne funkcioniše, kvarovi na šestosjedu stalni, majstora nema jer nisu prošli obuku. 


Akumulacija 2, vjestačko jezero zbog kojeg smo, između ostalog, uradili novi vodovodni sistem za cijelu Bjelašnicu nije u funkciji ni ove godine. 


Povećali su cijenu karata, pa je Vlada vraćala, ove godine su povećali, Vlada nije vratila. 


Ugostitljstvo ZOI radi privatno za OO SDA NG. 


Zbog ZOI-a i takve privatizacije javnog resursa sam napustio bivšu stranku. Nikakva mi satisfakcija nije to što gledam danas koliko smo bili upravu. 


A mislim da je njima i dalje svejedno. Oni hvale preduzeće. 
Velika je sreća, bas velika, brzo idete kući!"
, napisao je Elmedin Konaković u svom FB statusu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još