tridesetak proizvođača iz BiH, Hrvatske i Srbije

U Tuzli otvoren 2. festival rakija i žestokih pića

Biznis Klub01.12.18, 09:27h

U Tuzli otvoren 2. festival rakija i žestokih pića
- Osim alkoholnih pića, izložena je i oprema za proizvodnju i skladištenje rakija i drugih žestokih pića. Da slikovito kažem, izloženo je sve od igle do lokomotive, ali kad su rakije u pitanju - izjavio je organizator Festivala Haris Dedić

 

 

Drugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom “Salines Spirit Fest” otvoren je sinoć u Tuzli. 

 

Po riječima organizatora festivala Harisa Dedića, svoje rakije i druga žestoka pića predstavilo je tridesetak proizvođača iz BiH, Hrvatske i Srbije, među kojima su se našli mali domaći proizvođači, ali i  velike kompanije svjetski poznatih brendova žestokog pića. Sve prati odgovarajuća gastronomska ponuda najboljih sireva Balkana, te domaćih i regionalnih mesnih industrija. 

 

- Osim alkoholnih pića, izložena je i oprema za proizvodnju i skladištenje rakija i drugih žestokih pića. Da slikovito kažem, izloženo je sve od igle do lokomotive, ali kad su rakije u pitanju - izjavio je Dedić za Fenu.

 

Osim izložbenog dijela festivala „Salines Spirit Fest“ ima i takmičarski, pa će tako stručni žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, iz Beograda i Sarajeva, ocijeniti uzorke, a proizvođačima dodijeliti priznanja. 

 

Tokom festivala bit će upriličeno predavanje za samostalne proizvođače rakija, a govorit će se o najnovijim trendovima u ovoj vrsti proizvodnje. 

 

- Nama i jeste cilj da edukujemo naše male proizvođače kako bismo kvalitet svojih proizvoda podigli na još viši nivo - napomenuo je Dedić, dodavši da su pokrovitelji ove manifestacije Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle i Ministarstvo turizma, ugostiteljstva i prometa TK. 

 

Festival rakija „Salines Spirit Fest“ održava se u Kristalnoj dvorani hotela „Tuzla“, a svečano ga je otvorio ministar turizma, ugostiteljstva i prometa, Mirsad Gluhić, koji je pozdravio učesnike festivala, te izrazio zadovoljstvo što se u Tuzli održava manifestacija čiji je cilj promocija domaćih proizvoda od rakija, kao i proizvođača drugih žestokih pića.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!