tri sesije

U Buenos Airesu počeo samit lidera zemalja G-20

Front30.11.18, 19:23h

U Buenos Airesu počeo samit lidera zemalja G-20
Predsjedavajući samita i predsjednik Argentine Mauricio Macri dočeko je goste u sajamskom centru "Costa Salguero"

 

U glavnom gradu Argentine Buenos Airesu počeo je dvodnevni samit lidera zemalja G-20.   

 

Predsjedavajući samita i predsjednik Argentine Mauricio Macri dočeko je goste u sajamskom centru "Costa Salguero", javlja agencija Anadolija.  

 

Nakon svečanog dočeka, lideri su iza zatvorenih vrata održali sastanak na temu "Pravda i održiva budućnost". Nakon sastanka planirano je održavanje zvaničnog dočeka za lidere zemalja, a potom i zajednička fotografija.  

 

Ovogodišnji samit bit će održan u tri sesije. Tema prve je "Staviti čovjeka na prvo mjesto, globalna ekonomija, budućnost radnog vijeka i jačanje žene"  

 

Nakon prve sesije planirani su bilateralni susreti lidera, koji će potom prisustvovati svečanosti u historijskom argentinskom teatru "Colon". Prvog dana je planiran i zajednički ručak, te koktel za lidere zamalja.  

 

Za praćenje ovogodišnjeg samita akreditovano je 3.000 novinara iz cijelog svijeta, a učešće je najavilo 15.000 zvanica, među kojima 19 lidera, kao i delegati Evropske unije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!