reakcija povodom oslobađajuće presude

Vučić: I pored živih svjedoka koji potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide

Front30.11.18, 15:46h

Vučić: I pored živih svjedoka koji potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide
"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji

 

Naser Orić, bivši komandant Armije RBiH u Srebrenici, i Sabahudin Muhić, njegov saborac, presudom Suda BIH oslobođeni su optužbi za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

 

"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

 

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

 

"Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne zanči da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvjedoče", rekao je Vučić.

 

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

 

"Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili", rekao je Vučić. Dodao je i da se znao unaprijed ishod, jer je riječ o političkoj a ne pravnoj odluci, prenosi b92.net.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još