VIDEO/ BURNO U SKUPŠTINI SRBIJE

Posvađali se Ivica Dačić i Čedo Jovanović: Šta je, bre, šta hoćeš?! I Republiku Srpsku si nazvao 'genocidnom tvorevinom'!

Front29.11.18, 22:12h

Posvađali se Ivica Dačić i Čedo Jovanović: Šta je, bre, šta hoćeš?! I Republiku Srpsku si nazvao 'genocidnom tvorevinom'!
- Šta je, bre, šta hoćeš ti, šta glumiš ovdje?! - uzvratio je Dačić koji je na kraju Jovanoviću zamjerio i što je, kako je rekao, bh. entitet Republika Srpska nazvao "genocidnom tvorevinom"

 

 

Burno je danas bilo na sjednici Skupštine Srbije, a vatra je sijevala između ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i poslanika Liberalno demokratske stranke Čedomira Jovanovića. Svađa je izbila zbog različitih stavova o Kosovu.


Dačić je prvo upitao Jovanovića da li on u srbijanskom parlamentu predstavlja Prištinu ili srpski narod i pozvao ga da na sljedeće izbore izađe samostalno.


Potom je govoreći o odnosu velikih sila prema Beogradu i Prištini, te o situaciji na Kosovu rekao da su velike sile "porodile političkog monstruma u Prištini". Na to je Jovanović reagovao iz poslaničke klupe uzvikom "O Bože!".


Međutim, Dačića je to još više razljutilo pa je nastavio povišenim tonom:  


- Gospodine Jovanoviću, nisu monstrumi oni koji su izašli iz šume, koji su na slobodi zato što su pobili sve svjedoke, nisu monstrumi oni koji su lično silovali i ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji. O čemu vi pričate?! -  vikao je Dačić, a na Jovanovićevo dobacivanje upitao "ko je on da podiže glas na njega".


- Šta je, bre, šta hoćeš ti, šta glumiš ovdje?! - uzvratio je Dačić koji je na kraju Jovanoviću zamjerio i što je, kako je rekao, bh. entitet Republika Srpska nazvao "genocidnom tvorevinom".


A evo kako je to sve izgledalo na licu mjesta...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još