NAKON SPROVEDENE ISTRAGE

SIPA otkrila osobu koja je prijetila Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta!

Front29.11.18, 18:59h

SIPA otkrila osobu koja je prijetila Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta!
SIPA je odmah nakon zaprimanja prijave preduzela sve potrebne mjere i radnje

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) utvrdili su identitet osobe koja je 26. novembra uputila prijetnje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta, potvrđeno je za medije iz ove agencije.


SIPA je odmah nakon zaprimanja prijave preduzela sve potrebne mjere i radnje, ali se za sada ne otkrivaju nikakve pojedinosti o identitetu te osobe.

 

O cijelom slučaju je obaviješteno i Tužilaštvo BiH, kojem je dostavljen odgovarajući izvještaj, a više informacija očekuje se uskoro.

 

Podsjećamo, prije tri dana predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH telefonski su upućene prijetnje smrću. Tako je 26. novembra saopćeno iz Kabineta predsjedavajućeg. 

 
O navedenoj prijetnji su odmah obaviještene nadležne službe i preduzete ue mjere i radnje iz njihove nadležnosti, s ciljem otkrivanja počinioca i utvrđivanja elemenata tog krivičnog djela.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još