PODJELJENE NAGRADE NA SUSRETIMA POZORIŠTA

Trijumf predstave "Posljednje ljubavi Hasana Kaimije" u Brčkom

Kultura23.11.18, 13:13h

Trijumf predstave
Gran pri Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčkom za najbolju predstavu u cjelini i Statua Gran pri Susreta dodijeljena je predstavi “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla. Ovo je odluka stručnog žirija kojeg su činili glumci Senad Bašić, Ivo Gregurević i Danica Maksimović

 

Prema njihovoj odluci, Gran pri Susreta za najbolju žensku ulogu jednoglasno je dodijeljen Gordani Boban za ulogu Delfe u predstavi “Ravna ploča” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Ista nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Andriji Kuzmanoviću za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama – Kasaba u Njujorku“ u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

 

U kategoriji nagrada pozorištima iz Bosne i Hercegovine, stručni žiri je za najbolju mladu glumicu proglasio Natašu Perić za ulogu Dragane Matić u predstavi “Naši dani”, Narodnog pozorišta RS, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca dodijeljena Nusmiru Muharemoviću za ulogu Gavre u predstavi “Ravna ploča”, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Nagrada za muziku je dodijeljena Denisu Hadžiću za predstavu “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” Narodnog pozorišta Tuzla, a Jelena Vidović je nagrađena za kostim za predstavu “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta RS-a.

 

Nagrada za scenografiju dodijeljena je Hariju Ejuboviću za predstavu “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”, Narodnog pozorišta Tuzla.

 


Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Gordani Boban za ulogu Delfe u predstavi “Ravna ploča”, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu pripala Ljubiši Savanoviću za ulogu Drage Ćuka u predstavi “Naši dani”, Narodnog pozorišta RS-a.

 

Nagrada za najbolju režiju osvojio je Goran Damjanac za predstavu “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”, Narodnog pozorišta Tuzla, a za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca Statua Zlatno pero dodijeljena je Željku Stjepanoviću za predstavu “Naši dani”, Narodnog pozorišta RS-a.

 

Nagrada za najbolju predstavu „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“, dodijeljena je predstavi “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta RS Banja Luka.

 

Prema odluci žirija publike 35. Pozorišnih/kazališnih susreta, nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” autora Derviša Sušića i reditelja Gorana Damjanca, a u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

 

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Miljki Brđanin za ulogu Koviljke u predstavi “Naši dani”, autora Željka Stjepanovića, Narodnog pozorišta RS-a.

 

Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Dražen Pavlović za ulogu Budalina Tale u predstavi “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”, autora Derviša  Sušića, Narodnog pozorišta Tuzla.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!