FOTO/ Na Trgu djece Sarajeva

Nekoliko stotina građana na skupu 'Pravda za Dženana', otac Muriz zahvalio Inzku: 'Stranci nam jedini mogu pomoći!'

Hronika21.11.18, 19:43h

Nekoliko stotina građana na skupu 'Pravda za Dženana', otac Muriz zahvalio Inzku: 'Stranci nam jedini mogu pomoći!'
Slučaj bi bio jednostavan da postoji vladavina prava. Vode se parcijalne istrage i drastično se krši Ustav BiH, zakoni i međunarodne konvencije. Kompletna farsa sporo teče samo da bi se dobilo na vremenu, izjavio je Feraget

 

Novi protestni skup "Pravda za Dženana" okupio je večeras na Trgu djece Sarajeva prijatelje i sugrađane tragično stradalog mladića Dženana Memića, koji su još jedanput iskazali podršku porodici Memić u nastojanjima da dođu do pravde za svog sina.

 

Pred nekoliko stotina građana Sarajeva izašao je Dženanov otac Muriz Memić koji je naglasio da će borba za pravdu biti nastavljena, te se zahvalio Visokom predstavniku Valentinu Inzku koji je u Vijeću sigurnosti UN-a spomenuo slučajeve Memić i Dragičević.

 

- Zamolio bih Inzka da iskoristi ovlasti i da pomete bagru u Tužilaštvu KS na čelu s Dalidom Burzić. Stranci su jedini koji nam mogu pomoći, a ja već godinama pokušavam dokazati kriminal u Tužilaštvu i MUP-u KS. Dobio sam prijavu zbog nenajavljanih protesta, ali neću zbog toga odustati - kazao je večeras Memić.   

 

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je da sudski postupak presporo teče i odbrana još uvijek nije dobila žalbu Tužilaštva KS što usporava proces slanja slučaja s Kantonalnog suda u Sarajevu na nadležni Vrhovni sud FBiH.

 

- Slučaj bi bio jednostavan da postoji vladavina prava. Vode se parcijalne istrage i drastično se krši Ustav BiH, zakoni i međunarodne konvencije. Kompletna farsa sporo teče samo da bi se dobilo na vremenu - izjavio je Feraget.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!