jer nije prijavio skup

Sarajevska policija prijavila sudu Muriza Memića zbog protesta 5. oktobra

Hronika21.11.18, 09:17h

Sarajevska policija prijavila sudu Muriza Memića zbog protesta 5. oktobra
Od suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni

 

Druga policijska uprava, Policijska stanica Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Muriza Memića  jer je 5. oktobra organizirao okupljanje građana, a prethodno nije podnio prijavu za njegovo održavanje - piše Patria

 

U svom zahtjevu koji je potpisao Vahid Bakija, komandir Druge policijske uprave, navodi se da je Memić prekršio Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo.

 

Podsjećamo, mirno okupljanje građana kod spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici Memić koja od februara 2016. godine traži istinu o smrti sina i brata Dženana Memića.

 

U Zahtjevu koji je upućen Općinskom sudu navodi se da je Memić na protestima održanim 29. septembra ispred Narodnog pozorišta najavio da neće prijaviti naredni skup policiji jer je „umoran, da puno hoda kako bi prikupio potrebnu papirologiju za održavanje skupa“.

 

Druga policijska uprava traži da se održi pretres na koji će biti pozvan i Memić, kao okrivljeni. Između ostalog policija od suda traži i da se izvrši uvid u DVD sa video zapisom koji je snimljen 29.09.2018., kao i DVD sa video zapisom snimljenim 5. oktobra 2018. godine.

 

Od suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni. 

 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!