VIDEO/ Povodom stupanja na funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH

Na Dodikov prijem stigao i Emir Kusturica: Pogledajte kako je bilo na svečanosti u Istočnom Sarajevu

Front20.11.18, 18:47h

Na Dodikov prijem stigao i Emir Kusturica: Pogledajte kako je bilo na svečanosti u Istočnom Sarajevu
Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je dobio mandat od naroda i Republike Srpske da ih u naredne četiri godine predstavlja na najbolji mogući način

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da se zalaže za stabilnost i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava, onako kako je napisan, a ne interpretiran.

 

Dodik je, na svečanom prijemu koji je priredio u Istočnom Sarajevu povodom stupanja na funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH, istakao da se zalaže i da se BiH odrekne usluga visokog predstavnika jer one nisu potrebne i da iz Ustavnog suda odu stranci koji su donosili odluke najčešće glasajući na štetu dva od tri konstitutivna naroda.

 

"Zalažem se za BiH koja može da bude stabilna i u kojoj će Republika Srpska biti vidljiva na njenom evropskom putu. Zalažem se za to da nam nijedno pravo stečeno i dobijeno Dejtonskim sporazumom ne bude uskraćeno i da nam se vrate prava koja su nam oteli", rekao je Dodik i dodao da ne želi da izigrava političara koji iz ovog ili onog razloga ne želi jasno da govori.

 

Dodik je naveo da su Republici Srpskoj otete nadležnosti i da želi da se to vrati.

 

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je dobio mandat od naroda i Republike Srpske da ih u naredne četiri godine predstavlja na najbolji mogući način, sa iskustvom koje ima kako bi odbranio nacionalne, vitalne i državne interese, u želji da u BiH izgradi moguću zajednicu naroda i entiteteta kako to predviđa Dejtonski sporazum.

 

"I da se prestane sa eksperimentima koji su nas doveli u poziciju da je čitav ustavni sistem u BiH zaglavljen i nedorečenim koncepcijama koje su najčešće zaustavljale sve procese i dovodili nas u poziciju da to moramo da rješavamo na nekim drugim mjestima", rekao je Dodik.

 

On je zahvalio svima koji su došli na prijem i poručio da današnji dan simbolizuje novi početak i za Republiku Srpsku i za stanje mira na ovim prostorima.

 

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić predvodila je delegaciju Vlade koja je prisustvovala svečanom prijemu.

 

 

(ATV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još