Akcija #pustije

Sarajlije obilježavaju Movember: Pusti bradu, brini o sebi i osvoji nagradno putovanje

Lifestyle19.11.18, 10:40h

Sarajlije obilježavaju Movember: Pusti bradu, brini o sebi i osvoji nagradno putovanje
Akcija je privukla pažnju javnosti i mnogih javnih ličnosti koje su podijelile promotivne postere i prepoznatljivu oznaku #pustije

 

Mjesec novembar se globalno obilježava kao mjesec muškog zdravlja, obično praćen simboličnim nazivom kampanje "Movember".


Tokom novembra se, različitim aktivnostima, nastoji široj javnosti ukazati na važnost očuvanja zdravlja muškaraca, gdje se u centar interesovanja stavljaju prevencija karcinoma prostate, testisa i važnost mentalnog zdravlja. 


U novembru se širom svijeta muškarci motivišu da tokom cijelog mjeseca puštaju bradu i brkove kako bi uniformnim načinom dali na značaju cjelokupnoj borbi.


Ove godine se globalnoj kampanji "Movember" pridružilo i Udruženje studenata medicine u BiH - BoHeMSA, Lokalni komitet Sarajevo koji će realizacijom niza projektnih aktivnosti obilježiti ovaj pokret u našem gradu. 

 

pusti-je


Studenti medicine će započeti djelovanje na ovom polju u British Pubu, gdje će se upriličiti event "Brini o sebi kao što brineš o svojoj bradi", 22. novembra (četvrtak) sa početkom u 17 sati. Svi prisutni muškarci će biti u prilici razgovarati sa organizatorima projekta, a ujedno će i dobiti priliku da se fotografišu te na taj način ostvare pravo na učešće u foto natječaju najljepših i najzdravijih brada od kojih će jedna osvojiti glavnu nagradu koju je omogućila agencija Biss Tours- shopping tura u Graz za dvije osobe. 


Osim na eventu u British pubu, slikanje će biti omogućeno i u salonu Gianni's barbershop koji je ujedno i jedan od partnera projekta. 


Akcija je privukla pažnju javnosti i mnogih javnih ličnosti koje su podijelile promotivne postere i prepoznatljivu oznaku #pustije.


Aktivnosti pri kampanji "Movember" će se nastaviti i javnim akcijama širom Sarajeva, gdje će se članovi BoHeMSA-e družiti sa građanima i educirati ih o tekućoj temi.


Također, za studente Medicinskog fakulteta, organizovat će se i turnir u malom nogometu, sa posebnim osvrtom na doprinos zdravog života u prevenciji svih bolesti. 


Ovim putem pozivamo sve građane da obilježe i isprate novembar na ovaj simboličan i zanimljiv način, kako bismo svaki naredni obilježavali boljom cjelokupnom zdravstvenom situacijom u našoj zajednici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!