Uhapšen 35-godišnjak iz BiH

Drama u Njemačkoj: Specijalci na nogama zbog opasnog bh. državljanina, helikopter kružio iznad sela

Hronika16.11.18, 19:16h

Drama u Njemačkoj: Specijalci na nogama zbog opasnog bh. državljanina, helikopter kružio iznad sela
Policija nije komentirala angažiranje helikoptera, ali zna se da se uključuje i kontrola iz zraka ukoliko postoji opasnost da tražena osoba može pobjeći

 

Jedinica specijalne njemačke policije (SEK) iz Berlina uhapsila je 35-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine u Klein Kreutz, naselju u Brandenburgu. Državljanina BiH su smatrali opasnim, a bio je i naoružan.

 

Akcija njemačkih specijalaca izvedena je u utorak oko 15.30 sati, jer su prethodno dobili dojavu da se traženi 35-godišnjak, koji inače živi u njemačkoj metropoli, krije u Klein Kreutzu.

 

Čak 12 teško naoružanih specijalaca pronašlo je traženu osobu u bivšem građevinskom centru, pored autobuske okretaljke u selu, piše maz-online, a prenosi Večernji list.

 

Prema policiji, državljanin BiH nije pružao otpor tokom akcije hapšenja koja je trajala pola sata. U akciji su angažirani specijalci jer je bilo indicija da je državljanin BiH naoružan. Ne samo to, stanovnici Kleina Kreutza, primijetili su da iznad njihovog sela kruži i policijski helikopter.

 

Policija nije komentirala angažiranje helikoptera, ali zna se da se uključuje i kontrola iz zraka ukoliko postoji opasnost da tražena osoba može pobjeći. Tužitelj Berlina podignuo je optužnicu protiv 35-godišnjeg državljanina BiH zbog nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, ali nisu objavljeni detalji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!