Predsjednik RS-a poručio

Dodik: Zalagat ću se za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak

Front16.11.18, 15:45h

Dodik: Zalagat ću se za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak
Nada se da će se i vlast u zajedničkim institucijama BiH formirati što prije, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se na novog funkciji srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak. 

 

Tokom nastupne posjete ambasadora Mađarske u BiH Kristijana Poše, Dodik je izrazio očekivanja da će u najskorije vrijeme u RS-u biti konstituisana vlast u skladu s izbornim rezultatima. 

 

Nada se da će se i vlast u zajedničkim institucijama BiH formirati što prije, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika. 

 

Dodik je kazao da su RS i Mađarska do sada imale visok stepen saradnje, te izrazio uvjerenje da će u narednom periodu ona biti intenzivirana na obostranu korist.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!