SLUČAJ PRIJAVLJEN MUP-U ZDK

Šok u zeničkoj školi: Učenik tvrdi da mu je profesor psihologije nudio seks, dodirivao ih nogom ispod stola...

Hronika16.11.18, 07:57h

Šok u zeničkoj školi: Učenik tvrdi da mu je profesor psihologije nudio seks, dodirivao ih nogom ispod stola...
Osamnaestogodišnjak je otkrio da mu se profesor javio s lažnog Facebook profila i nudio mu seks te da je bio nastran, govorio učenicima da ih sanja, dodirivao ih nogom ispod stola

  


Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona istražuju slučaj profesora psihologije koji je prijavljen da je 18-godišnjem učeniku trećeg razreda Medicinske škole nudio seks.


- Mi smo poduzeli sve potrebne mjere nakon zaprimljene prijave u vezi sa slučajem u Medicinskoj školi u Zenici, a kako bi provjerili sve navode iz prijave - kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.


 Iz Tužilaštva ZDK rečeno je da čekaju izvještaj policije, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim mjerama, piše Avaz.


Osamnaestogodišnjak je otkrio da mu se profesor javio s lažnog Facebook profila i nudio mu seks te da je bio nastran, govorio učenicima da ih sanja, dodirivao ih nogom ispod stola. Zbog svega toga, 18-godišnjak proživljava ogromne traume i posjećuje psihologa.


Povodom šokantnog slučaja, kako saznajemo, danas će se održati vanredna sjednica kojoj će prisustvovati svi profesori ove škole.


Profesor, koji negira da je učeniku nudio seks i tvrdi da mu žele smjestiti, prema odluci direktora škole, koju je potvrdio i Školski odbor, privremeno je suspendiran do okončanja istrage.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još