NIJE LAKO BITI SUPRUGA NOGOMETAŠA

Bračni par Hajrović otkriva detalje svoje velike ljubavi: Do zadnjeg momenta nismo znali hoće li Izet stići na svadbu, jer...

Nedjeljni magazin15.11.18, 17:19h

Bračni par Hajrović otkriva detalje svoje velike ljubavi: Do zadnjeg momenta nismo znali hoće li Izet stići na svadbu, jer...
Svjesni da ozbiljna fudbalska karijera traži mnogo odricanja, nastojali su svoju ljubav učiniti što ljepšom i sadržajnijom, koliko god su mogli

 


Fudbaler Izet Hajrović (26) i njegova supruga Leyla (28) važe za jedan od najskladnijih parova. Ljubav, poštovanje, međusobna podrška baza je na kojoj su izgradili svoj odnos. Zbog Izetove sportske karijere promijenili su nekoliko sredina, da bi se nedavno, nakon što je potpisao ugovor s „Dinamom“ skrasili u Zagrebu. O ljubavi i braku Izet i Leyla govorili su za magazin Azra.

 

Svjesni da ozbiljna fudbalska karijera traži mnogo odricanja, nastojali su svoju ljubav učiniti što ljepšom i sadržajnijom, koliko god su mogli.


U vrijeme dok je igrao za “Galatasaray” u Istanbulu, živjeli su na dvije adrese, on u Turskoj, ona u Švicarskoj. No, činili su sve da što više vremena provedu zajedno.


– Svakog petka sam hvatala nakon posla posljednji let iz Züricha za Istanbul. Tamo sam ostajala preko vikenda, sređivala stan i završavala sve što je potrebno za Izeta. Nekad je bilo teško, zbog jezičke barijere, nisam pričala turski, a u Istanbulu, naravno, svako ne priča engleski ili njemački, ali sam ipak uspjela završavati sve potrebno. Malo smo provodili vremena zajedno, jer je imao utakmice izvan Istanbula. Ponedjeljkom bih hvatala rano ujutro prvi let za Zürich i pravo s koferom išla na posao. Iako je to bio naporan period, to je bio jedini način da se vidimo. Bili smo tužni i bilo je suza, ali obećali smo jedno drugome da ćemo se izboriti i da ćemo ostati zajedno. I kao što vidite, održali smo obećanje. Nebitno gdje će Izet igrati u budućnosti, u svaku državu bih išla s njim. Mi funcioniramo kao tim i sve što on radi, radi za nas i obrnuto – kaže Leyla.


Prije tri i po godine odlučili su u Švicarskoj svoju dugogodišnju vezu krunisati brakom.


– Doslovno do zadnjeg momenta nismo znali da li će Izet uopće stići na svadbu, jer je let iz Sarajeva bio tri puta otkazan. Hvatao je taksi u pola noći da bi stigao do Zagreba i sljedećeg jutra mogao poletjeti prema Švicarskoj. Hvala Bogu stigao je sat vremena prije vjenčanja i sve se na kraju odlično završilo – prisjeća se.


Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!